Η ΑΕΚ θέλει να κλείσει μέσα στα επόμενα 24ωρα το ντιλ με τη Λουντογκόρετς για την απόκτηση του Ντούα. «Πιέζει για να τελειώνει» είναι ο τίτλος της «Ώρας των Σπορ», η οποία αναφέρει στο ρεπορτάζ της, ότι παράλληλα έχει έτοιμη εναλλακτική εφόσον δεν υπάρξει αίσιο τέλος με τον Ελβετό επιθετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ SPORTDOG ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ

Γεννήθηκε το 1997 στο Λονδίνο και έχει ρίζες από τη Γκάνα! Στα πρώτα χρόνια της ζωής του έζησε με την οικογένειά τουστο Ίσλινγκτον, μεγάλωσε ως οπαδός της Τσέλσι, επειδή λάτρευε τον Ντιντιέ Ντρογμπά, το στυλ του οποίου έχει αντιγράψει στο παιχνίδι του. Η Αγγλία προσέφερε μια ευκαιρία στους γονείς του για καλύτερη ζωή, η Ελβετία όμως τους έδωσε μια ακόμα καλύτερη και έτσι σε ηλικία των δύο ετών η οικογένειά του άλλαξε χώρα.

Στη Βέρνη εντάχθηκε στις Ακαδημίες των Γιουνγκ Μπόις, με την πρώτη ομάδα των οποίων ντεμπούταρε τον Ιούλιο του 2016. Μετά από μια σειρά δανεισμών σε Ξαμάξ, Βίντερχουρ και Σερβέτ, έμεινε ελεύθερος από τους Γιουνγκ Μπόις και πήρε μεταγραφή στη Βιλ στην οποία τη σεζόν 2019-2020 πέτυχε 12 γκολ σε 33 συμμετοχές. Επόμενος σταθμός ήταν η Σεντ Γκάλεν, όπου πέτυχε 24 γκολ σε 64 εμφανίσεις τη διετία 2020-2022.

Από εκεί τον αγόρασε η Νυρεμβέργη έναντι 700.000 Ευρώ, με την οποία αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια τη σεζόν 2022-2023 και σημείωσε 11 γκολ στην Zweite (Bundesliga 2). Τον περασμένο Ιούλιο η Λουντογκόρετς τον αγόρασε από τη γερμανική ομάδα έναντι 3,5 εκατ.Ευρώ. Στη Βουλγαρία σημείωσε 15 γκολ και 6 ασίστ σε 37 παιχνίδια, παρότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον αστράγαλο, ενώ φέτος μετρά ήδη 4 γκολ σε πρωτάθλημα και προκριματικά του Champions League και του Europa League.

Στην Εθνική Ελβετίας και το Euro από το πουθενά

Το όνομα του Ντούα ακούστηκε πολύ δυνατά κατά τη διάρκεια του Euro 2024, στα γήπεδα της Γερμανίας, εξαιτίας του γκολ που σημείωσε στη νίκη με 3-1 της Εθνικής Ελβετίας εναντίον της Ουγγαρίας. Διεθνή ΜΜΕ με διάθεση να αστειευτούν την Εθνική Αγγλίας, ανέφεραν ότι ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε στο Νησί δεν σκόραρε στη διοργάνωση για τα «λιοντάρια», αλλά για την Ελβετία, η οποία έκανε φοβερό τουρνουά, έφερε ισοπαλία με την οικοδέσποινα Γερμανία στους ομίλους, απέκλεισε την Ιταλία στους “17” και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τους Βρετανούς στα πέναλτι.

Τότε ο Ντούα είχε παραδεχτεί, ότι η επιλογή του στην τελική 26άδα του Euro «ήρθε από το πουθενά». H παρουσία του στην Εθνική και τα γήπεδα της Γερμανίας ήταν ένα σοκ για τον παίκτη, γιατί δεν περίμενε, ότι θα έφτανε μέχρι εκεί. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας Μουράτ Γιακίν είδε κάτι, αλλά η επιλογή του ήταν από ανάγκη, καθως χρειαζόταν λύσεις στην επίθεση, όπου υπήρχαν τραυματισμοί παικτών.

Παίζει παντού μιλάει 4 γλώσσες και λατρεύει τα κόμικς

Ο Ντούα επίσης μπορεί να παίξει παντού στην μπροστινή γραμμή, δίνοντας πολλές επιλογές στον προπονητή του. Ο παράγων που έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο για να τον εντάξει στα σχέδιά του ο Γιακίν ήταν ο βοηθός του, Τζόρτζιο Κοντίνι, ο οποίος ως πρώην επιθετικός διέκρινε τις δυνατότητές του και τον πρότεινε. Όταν σκόραρε στο Euro έπεισε και τους συμπαίκτες του όπως δηλώνουν τα λόγια του Τζάκα. «Δεν έπεισε μόνο εμένα, αλλά επίσης και άλλους παίκτες», είχε πει ο αρχηγός της Εθνικής Ελβετίας.

Ο Ντούα είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας. Γνωρίζει 4 γλώσσες, καθώς μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά. Διατηρεί όμως και ένα ξεχωριστό χόμπι, λατρεύει τα κόμικς! Είναι φαν του Ντόναλντ Ντακ και του Μίκυ Μάους και λατρεύει να διαβάζει τις ιστορίες τους στο λεωφορείο πριν από τα ματς. Είναι μία συνήθεια που έχει παραδεχτεί τον ηρεμεί και όπως φαίνεται τον “φτιάχνει” για να σκοράρει.