Μια εξαιρετική περίπτωση από την Ιταλία και τη Ρόμα είχε στη λίστα του ο ΠΑΟΚ για να καλύψει το κενό τού Μεϊτέ στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Εντοάρντο Μποβέ στα 22 του χρόνια και διεθνής με τις Κ16, Κ18, Κ20 και Κ21 τής Ιταλίας απασχόλησε τους ανθρώπους του Δικέφαλου.

Ο Μποβέ προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρόμα και, σταδιακά, βρέθηκε στην Κ17, στην Κ19 και από το 2020 είναι μέλος της ανδρικής ομάδας - Με χρηματιστηριακή αξία, τότε, στις 300.000 και σήμερα στα 18 εκατ. Αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως 8άρι, αλλά και ως 6άρι και κατά συνθήκη ως 10άρι, κι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028 με το ιταλικό κλαμπ.

Eίναι δυναμικός, ταχύς, με καλή τεχνική και, φυσικά, το market value που βρίσκεται στα 18 εκατ. ευρώ και δείχνει πολλά για την αξία του, αλλά και για τη δυσκολία τού εγχειρήματος του ΠΑΟΚ να τον εντάξει στο δυναμικό του έστω και με τη μορφή δανεισμού. Οι Θεσσαλονικείς ποντάρουν στον μαζικό χρόνο συμμετοχής στο βασικό σχήμα που μπορούσαν να προσφέρουν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ίσως και σε κάποιο loan fee, αλλά όπως φαίνεται ακόμα κι αυτά ίσως δεν είναι αρκετά ως δέλεαρ σε ομάδα και παίκτη.

"Τον εμπιστεύτηκε ο Μουρίνιο - Θέλει παίκτες από τα σπλάχνα η Ρόμα - Μποβέ σημαίνει βόδι"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, αναλυτή αγώνων στο ιταλικό ποδόσφαιρο και βαθύ γνώστη της Serie A, προκειμένου να εμπλουτίσει το ρεπορτάζ με νεότερες πληροφορίες.

"Καλός παίκτης, πολλά τρεξίματα, παίζει μπροστά από την άμυνα αλλά και στον άξονα, είτε ως κεντρικός είτε ως δεξιός ενδιάμεσος σε ένα 4-3-3", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Πέρυσι και μέχρι τον Ιανουάριο που ήταν ο Μουρίνιο τον εμπιστεύτηκε πολύ, μετά που ήρθε ο Ντε Ρόσι έπαιξε μεν, έπεσε κάπως στην ιεραρχία δε".

Πιστεύεις πραγματικά ότι μπορεί να τον έδιναν δανεικό στον ΠΑΟΚ;

"Θα μου έκανε εντύπωση πως σε μια τόσο μικρή ηλικία και με χρηματιστηριακή αξία 18 εκατ. ευρώ ο παίκτης δεν υπολογίζεται από  τη Ρόμα. Ειδικά σε μια Ρόμα που θέλει πολύ να έχει στις τάξεις της παίκτες που βγαίνουν από τα σπλάχνα και είναι Ρωμαίοι στην καταγωγή".

Μπόβε ή Μποβέ;

"Μπόβε και όχι Μποβέ, Ιταλός είναι. Μποβέ σημαίνει βόδι!".