Υπάρχει μια ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον θεσμικό του ρόλο ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, που είπε στην κλήρωση του πρωταθλήματος για της σεζόν 2024/25, που είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και πέρασε λίγο κάτω από τα ραντάρ.

"Απ’ ότι ακούω και η ΑΕΚ θέλει να επενδύσει στα νέα παιδιά. Θα πρέπει να το κάνουμε όλοι συντονισμένα. Το ευρωπαϊκό επίπεδο αλλάζει επίπεδο και πρέπει να το πράξουμε κι εμείς. Τελευταία είδαμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε σε υψηλό επίπεδο", είχε σχολιάσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και, φυσικά, έχει απόλυτο δίκιο.

Ο Ολυμπιακός είχε την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του Youth League και, ήδη, υπάρχουν παίκτες εκείνης της ομάδας που προπονούνται με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Η ΑΕΚ αναδιοργανώνεται σχετικά, ενώ και ο Παναθηναϊκός παραδοσιακά έχει πολύ καλούς παίκτες στις υποδομές/ακαδημίες του.

Εμείς, όμως, εδώ θα μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ, που έχει επίσης τεράστια ιστορία στην προώθηση νέων παικτών από τα σπλάχνα τού Δικέφαλου στην πρώτη ομάδα. Σημειώστε ονόματα: Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης, Κάτσε, Πέλκας, Κουλούρης, Τζόλης, Τσιγγάρας, Μιχαηλίδης, Τζίμας, Κούτσιας, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας είναι μερικοί μόνο από όσους προέρχονται από τις ακαδημίες/υποδομές του Δικέφαλου.

Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία να δούμε τα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω, ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω μέσα στο επόμενο στάδιο.

ΓΚΟΥΜΑΣ: Πήγε με την ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ και, σε γενικές γραμμές, άφησε πολύ ικανοποιημένο τον (δύσκολο με τους Έλληνες πιτσιρικάδες) Ραζβάν Λουτσέσκου. Ξεκίνησε τη σεζόν, πέρσι, με την Κ19 αλλα πήρε μετάθεση στη β΄ ομάδα και τα πήγε πολύ καλά. Φέτος θα είναι δεδομένα στον ΠΑΟΚ β΄, αφού πάνω του ποντάρουν πολλά οι προπονητές του, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το καλοκαίρι τού 2025 θα ανέβει οριστικά στην πρώτη ομάδα.

Από το 2013 στο ΠΑΟΚ ο Κωνσταντίνος Γκούμας είναι ένας κεντρικός μέσος υψηλού δείκτη ποιότητας. Εχει τη δυνατότητα να παίξει σε πολλές θέσεις, είναι πολύ καλός με τη μπάλα, χειρίζεται εξίσου καλά και τα δύο πόδια και είναι εξαιρετικός στις περιστροφές. Ζει στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Αν και γεννημένος το 2005 ανήκει ήδη στο ρόστερ της Κ19.

ΦΙΛΩΝ: O Ταξιάρχης είναι δυνατός κεντρικός αμυντικός, ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις τοποθετήσεις του και ιδιαίτερα συνεπής στον τρόπο που δουλεύει για να βελτιωθεί. Μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και ως πλάγιος μπακ. Έχει μέλλον μπροστά του.

ΣΝΑΟΥΤΣΕΡ: Βρίσκεται ήδη δέκα χρόνια στο κλαμπ ο Μαξιμίλαν, αριστεροπόδαρος μέσος, δυναμικός, καλός χειριστής της μπάλας και με τα δύο πόδια και εξαιρετικός αμυντικά στο ένας εναντίον ενός. Διεθνής Πολωνός, ο Δικεφαλος αν σκύψει από πάνω του μπορεί να πάρει από εκείνον τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά με μια πολυ καλή πώληση. 

Σαφώς υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις με ενδιαφέρον στην ομάδα, όπως είναι οι Νίκος Δεληγιάννης και Γιάννης Γκιτέρσος, αλλά τώρα αναφερόμαστε σε εκείνους που είναι βασικές λύσεις για τον ΠΑΟΚ β΄ και, άρα, βασικοί υποψήφιοι για την πρώτη ομάδα.

Ο Δικέφαλος, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά πώς να αξιοποιήσει το υλικό που έχει στις ακαδημίες του, καθώς πλην των παικτών που είναι ήδη τώρα στην πρώτη ομάδα (Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας, Τσιγγάρας, Μιχαηλίδης), παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στη Νυρεμβέργη τον Στέφανος Τζίμα, πλάι σε έναν προπονητή όπως είναι ο Μίροσλαβ Κλόζε που, αν μη τι αλλο, ξέρει πώς να αξιοποιήσει και να εμπνεύσει έναν επιθετικό...