Χρήστος Ζαφείρης: Η Εθνική μετράει αντίστροφα για τις υποχρεώσεις της στο Nations League, όπου αντιμετωπίζει τη Φινλανδία (07/09, 21:45) στο "Γ. Καραϊσκάκης" και την Ιρλανδία (10/09, 21:45) στο Δουβλίνο, με στόχο το 2Χ2 και μία ιδανική αρχή στη διοργάνωση.

Τη Δευτέρα (26/08) ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε γνωστές τις πρώτες κλήσεις, ενώ μία ημέρα αργότερα η εθνική Νορβηγίας ανακοίνωσε πως ο Χρήστος Ζαφείρης επέλεξε να φορέσει τη γαλανόλευκη και να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός θεωρείται ένα σπουδαίο ταλέντο, μετρώντας έξι γκολ και οχτώ ασίστ σε 63 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Σλάβια Πράγας, στην οποία αγωνίζεται από τον Ιανουάριο του 2023.

Πώς φτάσαμε, όμως, στη θετική εξέλιξη στην υπόθεση του Ζαφείρη;

Ο καταλυτικός ρόλος του Γιοβάνοβιτς

Με την συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έγινε μια συζήτηση των ανθρώπων της ΕΠΟ με τον Σέρβο Ομοσπονδιακό τεχνικό για το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση για τον Ζαφείρη με στόχο την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου και τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα.

Ο κ. Γιοβάνοβιτς μπορεί να τον γνώριζε ως γενική εικόνα, αλλά πλέον ξεκίνησε να τον περνάει από κόσκινο προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωτική άποψη. Παρακολούθησε ξανά κάποιους παλιούς του αγώνες, είδε live τα έως τώρα φετινά ματς, ενώ μίλησε αρκετές φορές μαζί του τηλεφωνικά, καθώς δίνει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της προσωπικής επαφής.

Στις συνομιλίες αυτές κατάλαβε ξεκάθαρα πόσο πολύ θέλει ο μικρός να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και τη "φλόγα" που υπάρχει ανεξάρτητα από την "υποχρέωση" που είχε και ένοιωθε με τους Νορβηγούς (ήταν διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας).

Η τελευταία εκκρεμότητα

Από τη στιγμή που ο κ. Γιοβάνοβιτς κατέληξε ότι ο παίκτης πληροί συνολικά τις προϋποθέσεις και του κάνει ως προφίλ, οι άνθρωποι της ΕΠΟ μπήκαν στη διαδικασία της έκδοσης όλων των απαραίτητων εγγράφων.

Ο Ζαφείρης μετά από τον εκτός έδρας αγώνα της Σλάβια Πράγας με τη Λιλ, πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή την περασμένη Πέμπτη (22/08) στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας. Ήρθε στα γραφεία της ΕΠΟ, είχε για αρκετή ώρα συνάντηση με τον κ. Γιοβάνοβιτς, ο οποίος επί της ουσίας τον καλωσόρισε με τη μοναδική πλέον εκκρεμότητα να έχει να κάνει με το τελικό "ΟΚ" της FIFA.

Πηγή: sport24.gr