Όταν ο Θοδωρής Καρυπίδης είχε φέρει στον Άρη τον Λουίς Πάλμα, τον χειμώνα του 2022, η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ήταν στις 200.000 ευρώ. Όταν αποφάσισε να τον παραχωρήσει στη Σέλτικ το καλοκαίρι του 2023 για ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ (4,7 εκατ. ευρώ τον είχε δώσει), το market value ήταν στα 2,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα η αξία του παίκτη βρίσκεται στα 4,5 εκατ. ευρώ και στην πρώτη σεζόν με τη Σέλτικ είχε 12 γκολ και 13 συμμετοχές σε 41 ματς - Μάλιστα είχε σκοράρει σε σημαντικά ευρωπαϊκά ματς!

Κι εδώ καλό είναι να θυμίσουμε ότι ο Λουίς Πάλμα είχε βρεθεί και στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού (-τον είχε προτείνει ο Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο) αλλά και σε εκείνο της ΑΕΚ. Ο άσος από την Ονδούρα είχε έρθει από την Ντεπορτίβο Βίντα με μόλις 300.000 ευρώ (ο Άρης απέκτησε το 70% των δικαιωμάτων του), άρα αναμφίβολα πρόκειται για μεταγραφική επιτυχια του Καρυπίδη από την έλευση μέχρι και την πώλησή του.

"Κόβει" το μάτι τού ισχυρού άνδρα του Άρη, κι αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητεί κανείς (να μην ξεχνάμε και την περίπτωση του Αλβάρο Σαμόρα που ποντάρει πολλά ο Άρης), ενώ είναι ξεκάθαρο ότι μέσα στα χρόνια έχει κάνει πολύ καλές γνωριμίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, που μπορούν να τον προσανατολίσουν στο ψάξιμο. Κάπως έτσι φτάσαμε το φετινό καλοκαίρι που ήρθε στην ομάδα ο Κλέιτον Σιλβέιρο Ντιαντί, 18χρονος διεθνής Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός (αν και έχει γεννηθεί στη Γουινέα) που έπαιζε μπάλα σε ομάδα τής πατρίδας του.

Για την περίπτωση του, που είναι σούπερ ψαγμένη, είχε δείξει ενδιαφέρον και η Σάο Πάολο, αν και δεν είχε προχωρήσει το θέμα του. Πρόκειται για κλασική περίπτωση Αφρικανού ποδοσφαιριστή, που είναι γρήγορος και με τρομερή ενέργεια, αλλά έχει να μάθει πράγματα στο πεδίο της τακτικής. Παρόλα αυτά συζητιέται πολύ το όνομά του στον Άρη, καθώς σε αυτό το πρώτο διάστημα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό. Έχει αυτοπεποίθηση και ο Μάντζιος δεν βλέπει στο πρόσωπό του μια επένδυση για το μέλλον αλλά έναν παίκτη 11άδας για τώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, από το περιβάλλον του Καρυπίδη αναφέρουν ότι αυτός θα είναι το επόμενο μεγάλο deal του Άρη, με ποσό που μέχρι σήμερα δεν έχουν φανταστεί ακόμα οι Κίτρινοι. Οψόμεθα. Υγεία να έχει το παιδί, να δυναμώσει, να μάθει καλύτερα τα θέματα της τακτικής και θα δούμε. Μια φορά το μάτι του προέδρου "κόβει" και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι...