Για τις γραμμές του οφσάιντ με αφορμή το γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Athens Kallithea και το ημιαυτόματο οφσάιντ μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ ο πρώην διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Κουτσιαύτη:

Για τη φάση του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων στο Ολυμπιακός-Athens Kallithea και πως μπαίνουν οι γραμμές του οφσάιντ: «Αν αρχίσουμε να κάνουμε τη συζήτηση σωστή ή όχι η γραμμή του οφσάιντ καταστρέφουμε το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει λάθος στον τρόπο που μπήκαν οι γραμμές. Οι γραμμές του οφσάιντ μπαίνουν σε συνεργασία του operator που είναι ένας εξειδικευμένος συνεργάτης, με τον AVAR.

Το κριτήριο είναι η στιγμή της μεταβίβασης της μπάλας. Επιλέγεται η κατάλληλη κάμερα. Ο AVAR αναζητεί το σημείο του σώματος (εκτός χεριών) του επιτιθέμενου και του προτελευταίου αμυνόμενου που είναι κοντά στο τέρμα. Μόλις επιβεβαιώσει ότι αυτό είναι το σημείο ενημερώνει τον operator, που βάζει τις γραμμές στα σημεία που του υποδεικνύει. 

Δεν υπάρχουν τεθλασμένες γραμμές. Αυτά είναι μυθεύματα. Ήταν λανθασμένη απόφαση του Λανουά να μην συμπεριλάβει τη φάση αυτή στο βίντεο με τις επίμαχες, για λόγους εκπαιδευτικούς. Όλες οι φάσεις πρέπει να μπαίνουν στο βίντεο. Όλα τα σοβαρά λάθη. Θα δούμε πιο καλά πράγματα από αυτήν την ΚΕΔ σε σχέση με την προηγούμενη.»

Για τη συζήτηση περί εισαγωγής του ημιαυτόματου οφσάιντ: «Το ημιαυτόματο οφσάιντ είναι πολυτέλεια. Υπάρχει σε λίγες χώρες. Είναι δαπανηρό για την Ελλάδα. Η διαφορά είναι ότι το οφσάιντ προκύπτει από τις φιγούρες των ποδοσφαιριστών αυτόματα και όχι από τις γραμμές που θα μπουν στο σημείο που θα υποδείξει ο AVAR».