Άμεσα αντανακλαστικά έδειξαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στην είδηση από την Αγγλία που θέλει τον Ντάνιελ Ποντένσε να βρίσκεται μια ανάσα από τη μεταγραφη του στην Αλ Σαμπάμπ, αν και υπήρχε σε όλους η εντύπωση ότι στο τέλος ο Πορτογάλος θα ερχόταν στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες είναι τεράστιο κλαμπ και, προφανώς, υπάρχει πλήθος περιπτώσεων που έχουν προταθεί και μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν σε πρώτο πλάνο για την ομάδα. Όπως φαίνεται ότι ισχύει με την περίπτωση του Γουίλφριντ Ζαχά, 31χρονος εξτρέμ με τεράστια θητεία στην Αγγλία (Μαν. Γιουνάιτεντ, Κρίσταλ Πάλας, Κάρντιφ) που από το καλοκαίρι τού 2023 είχε βρεθεί στην Τουρκία.

Το ρόστερ τής Γαλατασαράι είναι μεγάλο και θα μπορούσε να αποχωρήσει από την ομάδα χωρίς μεγάλες επιπτώσεις, ενώ είναι γεγονός ότι είχε προβλήματα στις σχέσεις του με τον προπονητή τής τουρκικής ομάδας ήδη από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. 

"Πιο πάνω από Ποντένσε ο Ζαχά - 12ος παίκτης τής Γαλατά ο Ακτούρκογλου - 10+ εκατ. ευρώ"

"Περίεργη κατάσταση με την περίπτωσή του, καθώς υπολογιζόταν και, μάλιστα, πέρσι την άνοιξη ήταν και φορμαρισμένος. Αλλά μάλωσε με τον προπονητή και στη συνέχεια τον έκοβε από τις αποστολές και δεν τον χρησιμοποιούσε. Είχε χάσει τη θέση βασικού στο τέλος της  σεζόν. Στην προετοιμασία μπήκε κανονικά, μάλλον τα βρήκαν, αλλά δεν αποκλείεται να θέλει να τον δώσει", ανέφερε μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βασιλάκος, που αναλύει αγώνες στο τουρκικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για αντι-Ποντένσε, θεωρείς ότι είναι κατάλληλη λύση;

"Δεν το συζητάμε, είναι παιχταράς. Αλλά έχει άλλα στοιχεία, έχει άλλο κορμί, σουτάρει καλύτερα, έχει και τα δύο πόδια και θεωρώ ότι συνολικά η καριέρα είναι παραπάνω από Ζαχά του από τον Ποντένσε".

Πλην του Ζαχά από το ρόστερ τής τουρκικής ομάδας υπάρχει και το όνομα του Κερέμ Ακτούρκογλου που απασχολεί τον Ολυμπιακό, αν και η δική του περίπτωση εμφανώς είναι πιο δύσκολη - Βρίσκεται στην ομάδα από το 2020 και έκανε το άλμα στην καριέρα του, η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο υπολογίζεται στα 15 εκατ. ευρώ και, φυσικά, είναι διεθνής με την Εθνικη ομάδα της Τουρκίας.

Μάλιστα, στις αρχές Αυγούστου, το όνομά του είχε συνδεθεί και με τον Παναθηναϊκό, ενδεικτικό του ότι υπάρχει μανατζερικό κανάλι που δεν απορρίπτει την προοπτική να τον φέρει στην Ελλάδα, αλλά παραδοσιακά το όνομά του εμπλέκεται με σοβαρές ευρωπαϊκές ομάδες.

"Δεν ξέρω με τον Ακτούρκογλου τι μπορεί να γίνει, πέρσι ήταν ο 12ος παίκτης τής Γαλατά και μέχρι τα τέλη Ιουνίου έλεγαν ότι θα πήγαινε στη Ρωσία. Αλλά δεν προχώρησε τελικά η μετακίνησή του εκεί. Γενικά υπάρχει σχετική κινητικότητα γύρω από το όνομά του, είναι πολύ καλός παίκτης και κάθε καλοκαίρι ακούγεται για σοβαρές ευρωπαϊκές ομάδες", ανέφερε αρχικά ο Δ. Βασιλάκος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Άλλος παίκτης σε σχέση με τον Ποντένσε, δεν παίζει τόσο το 1 με 1, αλλά είναι δημιουργικός, έξυπνος και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πιστεύω ότι θα θέλουν 10+ εκατ. ευρώ για φύγει από τη Γαλατασαράι, δεδομένου ότι έχει ισχυρό συμβόλαιο μέχρι το 2026 με την τουρκική ομάδα".