Πολύ ψηλά παίζει στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού το όνομα του Αζεντίν Ουνάχι, του 24χρονου μέσου της Μαρσέιγ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια με την ομάδα της Μασσαλίας, κατά τα οποία σημείωσε 2 γκολ και 1 ασίστ. Ο Μαροκινός χαφ είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει την ομάδα του Πειραιά για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής από τη στιγμή που δυσκολεύει η υπόθεση Όρτα. Έτσι στρέφεται σε εναλλακτικές λύσεις περιπτώσεις και ήδη έχουν αναφερθεί κάποια ονόματα, τα οποία έχετε διαβάσει και στο Sportdog.

Ο Ουναχί ξεκίνησε την καριέρα του στη Ράχα συνέχισε στην Ακαδημία του Μωάμεθ του 6ου, απ'όπου τον απέκτησε το Στρασβούργο το 2018, όπου έπαιξε για μια διετία και είχε 35 συμμετοχές με 1 γκολ. Στη συνέχεια τον απέκτησε η Αβρανσέ, όπου έπαιξε έναν χρόνο, έπαιξε σε 27 ματς, σκόραρε 5 γκολ και πήρε μεταγραφή για την Ανζέ, με την οποία έπαιξε δύο σεζόν (47 συμμετοχές, 2 γκολ) και το καλοκαίρι του 2023 τον πούλησε στη Μαρσέιγ έναντι 8 εκατ.Ευρώ.

Έκανε καλό Μουντιάλ και τίποτα άλλο

Είχε μεσολαβήσει όμως η συμμετοχή του στο Μουντιάλ του Κατάρ, στο οποίο το Μαρόκο έκανε καταπληκτική πορεία και κατέκτησε την 3η θέση στον κόσμο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2024 έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια και απ'όπως λένε στο Sportdog πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά τις καταστάσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα πούλησε πολύ καλά την παρουσία του για να πάρει τη μεταγραφή. Γιατί μέχρι τότε δεν τον γνώριζε κανείς...

Όλοι περίμεναν να δείξει πράγματα. Στη Μασσαλία όμως δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να έχει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά σε φάση δύναμης και φυσικής κατάστασης, τα οποία είναι στοιχεία απαραίτητα για έναν χαφ, υστερούσε. Δεν έβγαζε νεύρο στις μονομαχίες, τα τρεξίματα και τα μαρκαρίσματά του ήταν νωχελικά. Αμυντικά λοιπόν πήρε κάτω από τη βάση. Ίσως γιατί οι απαιτήσεις από την Ανζέ στη Μαρσέιγ ανέβηκαν κατακόρυφα. Άλλο επίπεδο η μία ομάδα από την άλλη.

Αρέσει ως δημιουργικός χαφ

Όσον αφορά αυτό που ακούγεται, γιατί ο Ολυμπιακός δεδομένα ψάχνεται για χαφ, είναι, ότι ο παίκτης αρέσει λόγω της εξαιρετικής του τεχνικής κατάρτισης και των επιθετικών του αρετών. Είναι διεισδυτικός, έχει τη ντρίπλα να το υποστηρίξει, διαθέτει την καλή πάσα και ταιριάζει σε αυτό που αναζητεί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πίσω από τον επιθετικό. Τον είχαμε παρακολουθήσει άλλωστε στα ματς με τον Παναθηναϊκό, πέρσι για τα προκριματικά του Champions League. Με την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League δεν είχε παίξει καθόλου. Στο πρώτο ματς ήταν στον πάγκο και στο δεύτερο εκτός αποστολής.

Γύρω από το όνομα του Ουναχί έχει γίνει αρκετός ντόρος! Για τον Μαροκινό ενδιαφέρον έδειξαν Λας Πάλμας και Φενέρμπαχτσε. Πρόσφατα φέρεται να απέρριψε πρόταση από το Κατάρ. Η Αλ Σαντ έστρωνε στα πόδια του χρυσάφι προσφέροντας πενταετές συμβόλαιο. Ο παίκτης όμως φέρεται να είπε όχι σε 7 εκατομμύρια ετήσιες αποδοχές, επειδή επιθυμεί να παίζει στην Ευρώπη.

Μέχρι και πρόταση για επαναπατρισμό δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής. Ο Ουναχί όμως αναγκάστηκε να απορρίψει με ευγενικό τρόπο την πρόταση της Ουαντάντ για δανεισμό του από τη Μαρσέιγ, ζητώντας συγγνώμη για τη μη αποδοχή της πρότασης. Η συγκεκριμένη μαροκινή ομάδα είναι ένα από τα δύο στοιχεία που τον συνδέουν με τον Αγιούμπ Κααμπί, ο οποίος σύμφωνα με τον «ερυθρόλευκο» Τύπο κάνει ψηστήρι στον Ουναχί για να τον φέρει στο λιμάνι.

Βρίσκεται με κλειστά μάτια με Κααμπί

Βλέπετε στην Ουαντάντ ο Κααμπί αγωνίστηκε ως δανεικός από την κινεζική Χεμπέι, για ένα εξάμηνο το 2019. Τί άλλο συνδέει τον Ουναχί με τον επιθετικό του Ολυμπιακού; Φυσικά η εθνική ομάδα του Μαρόκου, όπου βρίσκονται με κλειστά μάτια. Τρανή απόδειξη η συνεργασία τους στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο παιχνίδι του Μαρόκου με τον Κονγκό, 11 Ιουνίου 2024, ο Ουναχί (που άνοιξε το σκορ) μοίρασε δύο ασίστ στον Κααμπί, ο οποίος έκανε χατ τρικ στο συγκεκριμένο ματς (στο πρώτο γκολ δέχτηκε ασίστ από Χακίμι). Ίσως γι'αυτόν τον λόγο ο επιθετικός του Ολυμπιακού προωθεί τον συμπατριώτη του στην ομάδα του Πειραιά. Σε ένα μόνο ματς ο Ουνάχι του έδωσε όσες ασίστ του έδωσε πέρσι στη Super League ο Όρτα (πήρε 2 από Ποντένσε, και 4 από Ροντινέι και Φορτούνη). Οπότε τον φτιάχνει για να τον φτιάξει...