Ιδιαίτερη προσοχή θελουν τα ρεπορτάζ που γράφονται στο τέλος κάθε μεταγραφικής περιόδου, καθώς οι εξελίξεις μπορεί να είναι σημαντικές και ραγδαίες - Είδατε πόσο εύκολα ο Μποβέ, της Ρόμα, από μεταγραφικός στόχος τού ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες ώρες έγινε μεταγραφικός στόχος τής Νότιγχαμ Φόρεστ και τελικά ανακοινώθηκε από την Φιορεντίνα!

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι ψάχνει για να φέρει έναν ακόμα επιθετικό, καθώς μπορεί η ομάδα να μην έχει ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά αφενός στο ρόστερ υπάρχει μόνο ο Λιβάι Γκαρσία ως λύση πρώτης γραμμής (ο Ζίνι δίνει βάθος), αφετέρου χρειάζεται μια μεγάλη μεταγραφή στο φινάλε για να ζεστάνει τους οπαδούς ξανά.

Στην περίπτωση του Ντουά τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, αλλά φαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες είναι ξεκάθαρο ένα πράγμα: Η Ένωση δεν θα μπει στα παιχνίδια τακτικής τής Λουντογκόρετς αλλά, αντίθετα, εκτός του Ντουά περιμένει απαντήσεις σε προτάσεις που έχει καταθέσει σε δύο επιθετικούς επιπέδου.

Που μπορούν αν έρθουν να κάνουν τη διαφορά, να δώσουν ποιότητα στην ομάδα και να αυξήσουν τον ανταγωνισμό για τον Λιβάι Γκαρσία. Έστω κι αν το κάνουν αποκλειστικά και μόνο για την Ελλάδα, για το ελληνικό πρωτάθλημα δηλαδή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το κίνητρο της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Κι αυτό, όπως καταλαβαίνουν όλοι, κάνει πολύ-πολύ δύσκολη τη συνθήκη να πεισθεί ένας ποδοσφαιριστής επιπέδου...

Το ρεπορτάζ, λοιπόν, αναφέρει ότι έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις σε επιθετικούς επιπέδου και το κλαμπ περιμένει τις απαντήσεις τους. Εμείς ψάξαμε λίγο παραπάνω το θέμα και μάθαμε όχι σε ποιους δυο φορ έχουν γίνει προτάσεις, αφού αυτό η ΠΑΕ το κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά δύο από τους επιθετικούς που έχει χτυπήσει την πόρτα τους άνθρωπος που συνδέεται με την Ένωση.

Ο ένας είναι ο Αντονί Μαρσιάλ, που είναι ελεύθερος (με χρηματιστηριακή αξία 10 εκατ. ευρώ!) και έχει τεθεί στα υπόψιν της ΑΕΚ (αλλά και τού Παναθηναϊκού!), με θητεία σε Λιόν, Σεβίλλη, Μονακό και Μαν. Γιουνάιτεντ. Υπάρχει μάνατζερ που έχει ενημερώσει τους Κιτρινόμαυρους (και τους Πράσινους) ότι μπορεί να τον φέρει στην Ελλάδα αν ικανοποιηθεί οικονομικά. Δύσκολο θα πούμε εμείς, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει η ευρωπαϊκή προοπτική έστω του Conference League.

Ο άλλος είναι ο Λούκας Μπογέ, που είχε κάνει ένα ξεπέταγμα πριν από δύο-τρεις σεζόν και είχε φτάσει μέχρι την εθνική Αργεντινής, αλλά από τότε η καριέρα του είναι στάσιμη - Σίγουρα δεν τον έχουν βοηθήσει και οι ομάδες που αγωνίστηκε. Έχει συμβόλαιο με τη Γρανάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2027, market value που είναι στα 7 εκατ. ευρώ, αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι δεν θέλει να παίξει φέτος στη Liga 2 μετά τον υποβιβασμό τής ομάδας του.

Το γεγονός ότι έχει δεσμούς με την ΑΕΚ, της οποίας είχε φορέσει τη φανέλα στο παρελθόν, θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως είχε γίνει το καλοκαίρι τού 2023 και με τον Πόνσε. Αλλά κι εδώ δεν υπάρχει το κίνητρο της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Η Γρανάδα, πάντως, δεν χαρίζεται στον τομέα των πωλήσεων (φέτος έχει εισπράξει ήδη από πωλήσεις 20+ εκατ. ευρώ!), αν και τους δανεικούς της τους έχει παραχωρήσει δωρεάν το καλοκαίρι του 2024.

Είναι θετικό ότι πλην του Μπογέ υπάρχουν άλλοι 4 επιθετικοί στο ρόστερ της ομάδας, αλλά μόλις το περασμένο καλοκαίρι η Γρανάδα είχε δώσει 10 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Έλτσε. Δύσκολη περίπτωση, λοιπόν, και ο Αργεντινός άσος, αλλά λόγω συνθηκών (υποβιβασμός της Γρανάδα, συν οι δεσμοί του παίκτη με την ΑΕΚ) συγκεντρώνει σαφώς περισσότερες πιθανότητες από τον Μαρσιάλ...

Εξάλλου, μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά στέκια, καθώς οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν στη λίστα τους έναν εξαιρετικό επιθετικό από τη Τσέλσι, προκειμένου να ενισχύσουν τη γραμμή κρούσης τους - Ακριβώς τέτοια είναι η περίπτωση του Νταβίντ Φοφανά, της Τσέλσι, που στα 21 του χρόνια έχει market value στα 12 εκατ. ευρώ.

Η αγγλική ομάδα τον είχε αγοράσει τον Γενάρη τού 2023 από τη Μόλντε με 12 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής έχει δοθεί δανεικός στην Ουνιόν Βερολίνου και την Μπέρνλι - Στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου με τη φανέλα της Μπέρνλι πέτυχε 4 γκολ και 1 ασίστ στην Premier League.

Ο Φοφανάείχε συνδεθεί, ξανά, με την Ένωση στα μέσα Ιουλίου και, τώρα, φαίνεται ότι υπάρχει έντονα ξανά η προοπτική του για τους Κιτρινόμαυρους...