Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου υπάρχει μία στεναχώρια, ένας σκεπτικισμός, μία απογοήτευση έως ενός σημείου. Λογικό. Η ΑΕΚ από τον Μάη μέχρι τώρα βιώνει ένα περίεργο καλοκαίρι, με τις μεταγραφές των Λαμέλα και Περέιρα να το γλυκαίνουν. Έπεσαν πολλά αρνητικά μαζεμένα και συνδυασμό με τις επιτυχίες των αντιπάλων, έφεραν ένα κλίμα… περίεργο. Λογικά όλα! Λογικός δεν είναι ο μηδενισμός και η ισοπέδωση μίας άλλης μερίδας του κόσμου. Ευτυχώς μικρής.

Η ΑΕΚ πρέπει να αναβαθμιστεί σε πολλά εσωτερικά κομμάτια της για να δυναμώσει ως οργανισμός. Το θετικό είναι πως στο φινάλε άλλης μία δύσκολης εβδομάδας για την ΑΕΚ δεν υπήρξαν εν βρασμώ αποφάσεις και η διοίκηση με τον προπονητή πορεύονται με στόχο τον ερχομό καλύτερων ημερών.

Σε πρώτη φάση η ΑΕΚ θέλει νίκη στη Λιβαδειά την Κυριακή για να περάσει μία ήρεμη διακοπή, λόγω Εθνικών. Κρίνεται επιτακτική ανάγκη το διπλό στην έδρα του Λεβαδειακού.

Σε δεύτερη φάση, χρονικά, η ΑΕΚ θέλει να κάνει μία μεταγραφή πολύ δυνατή στην επίθεση. Δουλεύει καλές περιπτώσεις και ελπίζει μία εξ αυτών να είναι σε θέση να την ανακοινώσει! Δουλεύονται περιπτώσεις φορ που μπορούν να κάνουν γκελ στον κόσμο και να του φτιάξουν την ψυχολογία. Αυτές πάντως δεν είναι του Ραούλ ντε Τόμας της Βαγιεκάνο και του Σαλντάνια της Παρτιζάν που γράφτηκαν. Άλλες περιπτώσεις φορ δουλεύει η ΑΕΚ…

Αρκεί η απόκτηση ενός καλού ονόματος στην επίθεση για να φτιάξει ολοκληρωτικά η ψυχολογία. Σε πρώτη φάση μπορεί να αρκεί. Όμως κακά τα ψέματα η ΑΕΚ χρειάζεται και έναν αριστερό μπακ βασικό, που θα έχει έως τις 11 Σεπτεμβρίου το ελεύθερο να προσπαθήσει να τον αποκτήσει και φυσικά η ομάδα να βελτιώσει το παιχνίδι της, κερδίζοντας τους αγώνες της. Δύο μεταγραφές και διάρκεια θέλει η ΑΕΚ και όλα θα πάρουν μετά το δρόμο τους προς το καλύτερο…