Ο Παντελής Κωνσταντινίδης έκανε δηλώσεις στη NOVA, όπου αναφέρθηκε τόσο στα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ όσο και στην πώληση του Κουλιεράκη, αλλά και στην κλήρωση του Δικεφάλου στο Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πρόκριση και την κλήρωση του League Phase του Europa League: 

«Αρχικά είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο League Phase του Europa League. Είναι μια διοργάνωση με μεγάλο ενδιαφέρον και δυνατές ομάδες, όπως κάποιες από αυτές που κληρωθήκαμε, σα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά και τις υπόλοιπες. Πρόκειται για μεγάλες ομάδες με τεράστια εμπειρία και σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που θα δώσουμε τέτοια παιχνίδια. Είναι μεγάλο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές κι αποκτάς μεγάλες εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια».

Για το νέο φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων:

«Είναι κάτι πολύ όμορφο, σαν πρωτάθλημα. Ξεκινάει τώρα κι ελπίζω να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις ομάδες και για τον κόσμο. Είναι ένα μίνι ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχουμε οκτώ ματς κι εύχομαι να γίνει ακόμα πιο.. μεγάλο το πρωτάθλημα για εμάς, προχωρώντας στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία παιχνίδια κι αν αυτό είναι ασφαλές δείγμα του ότι βελτιώθηκε η αμυντική λειτουργία της ομάδας; 

«Θα πρέπει μέσα στη χρονιά να επαναλαμβάνεις, ίσως και να γίνεις κουραστικός με τους ποδοσφαιριστές σου, τη δουλειά σε κάποιους τομείς όπως είναι η άμυνα κι η επίθεση. Εμείς δίνουμε μεγάλη βαρύτητα. Είναι κάτι θετικό ότι δεν δεχθήκαμε γκολ, αλλά δε σημαίνει ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται τόσο εύκολα. Θα πρέπει να είναι συνεχόμενη η δουλειά, για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα και να μην δεχόμαστε γκολ. Στο τέλος της χρονιάς θα φανεί το κατά πόσο θα έχουμε δεχθεί λίγα γκολ και αν θα είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Χρειάζεται συνεχόμενη προσπάθεια κι ενταντικοποίηση των προπονήσεων, με στόχο να μην δέχεσαι φάση. Επειδή μιλάμε για την άμυνα, πολλές φορές η κουβέντα επικεντρώνεται στους αμυντικούς. Δεν παίζουν ρόλο μόνο αυτοί, αλλά η λειτουργία όλης της ομάδας, από τον επιθετικό μέχρι τον αμυντικό. Σίγουρα μπορούν να μπουν κι άλλοι τομείς, π.χ. όταν έχεις τη μπάλα, που τη χάνεις, πως τη χάνεις και για ποιόν λόγο τη χάνεις. Η άμυνα είναι σύνθετο πράγμα, δεν «πυροβολείς» μόνο τους αμυντικούς».

Για την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη:

«Στον Κώστα ευχόμαστε από καρδιάς όλοι τα καλύτερα. Τα είπαμε και πριν φύγουμε από την Ιρλανδία. Αυτό που πρέπει να θυμάται ότι αυτό είναι ένα σκαλοπάτι στην καριέρα του, δεν είναι ο τελικός προορισμός. Τον πιστεύουμε και δεν το λέω για να τον κάνω να νιώσει όμορφα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ποδοσφαιριστές που παίξαν στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει ταχύτητα, έχει δύναμη, το build up του είναι εξαιρετικό. Είναι θέμα δουλείας κι είναι ένα παιδί που δουλεύει, πιστεύω πως θα πάει πάρα πολύ ψηλά».

Για τους Κόλεϊ- Μπακαγιόκο που εντάσσονται στο γκρουπ: 

«Τους καλωσορίζουμε και περιμένουμε πάρα πολλά από αυτούς. Θέλουμε να μπουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο ομαδικό πνεύμα, γιατί μέσα από αυτό μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Ούτως ή άλλως, ο τρόπος λειτουργίας της δικής ομάδας είναι αυτός. Μέσα από την ομάδα θα μπορέσουν όλα τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι και να αναδεικνύονται στην ουσία και οι ίδιοι. Έτσι λοιπόν η γρήγορη προσαρμογή τους θα είναι ό,τι καλύτερο για εμάς».

Για τον Ατρόμητο: 

«Σίγουρα τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο είναι πάντα δύσκολα, ιδιαίτερα στο Περιστέρι. Έχουν ένταση στο παιχνίδι τους κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ. Έχουν παίκτες με καλά ατομικά χαρακτηριστικά και μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Είναι ένας δύσκολος αγώνας που πρέπει να είμαστε στο πικ της φόρμας και τις αυτοσυγκέντρωσης μας, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να κερδίσουμε το ματς».