Τον Χάρη Τσιγγάρα απέκτησε πρόσφατα από τον ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος και ο Πάμπλο Γκαρσία τον εγκωμίασε.

Δεν έπαιξε ο 24χρονος μέσος στο ματς των δύο ομάδων στο Περιστέρι, αφού υπάρχει σχετική συμφωνία, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να τον χαρακτηρίζει ως τον καλύτερο Έλληνα παίκτη στη θέση του (αυτή του αμυντικού χαφ).

«Τον Χάρη τον γνωρίζω από μικρό, τον γνωρίζω από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και ως προπονητής του, έπαιξε και στην πρώτη ομάδα.

Αλλά θέλω να σας πω πως ο Τσιγγάρας για μένα είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα σε αυτή τη θέση και είμαι απόλυτος σε αυτό. Δεν υπάρχει καλύτερος σε αυτή τη θέση και το πιστεύω και για την Εθνική. Απλά του λείπει ο ρυθμός, γιατί δεν έπαιζε και χρειάζεται χρόνο. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει», είπε ο Γκαρσία.

Από εκεί και πέρα, ανέφερε:

Για την αποθέωση που γνώρισε μετά το τέλος του αγώνα και από τον κόσμο της ομάδας του ΠΑΟΚ: «Δούλεψα στον ΠΑΟΚ, δούλεψα εκεί, έκανα φίλους όπως και στον Πανσερραϊκό. Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα και μπορώ να σας πω πως κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια».

Για τον στόχο της ομάδας του: «Θέλω να παίζουμε όπως και στο πρώτο μέρος. Να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας και να προοδεύουμε».

Για το ματς: «Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι που κάναμε, αλλά μου μένει μια γλυκόπικρη γεύση για τα γκολ που δεχθήκαμε, αφού ήταν δικά μας λάθη στον τρόπο που αντιδράσαμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και ειδικά στο πρώτο μέρος απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που καταφέραμε να την προβληματίσουμε. Νομίζω πως δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη με το τελικό αποτέλεσμα και δεν αξίζαμε να χάσουμε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε».

Για τα παράπονα του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία: «Αποφεύγω να μιλάω για τους διαιτητές και το γνωρίζετε. Αλλά ξέρω πως οι ξένοι διαιτητές παίζουν στα ντέρμπι και όχι όταν παίζουν μικρότερα θεωρητικά ομάδες με μια μεγάλη. Και πάντα οι μεγάλες διαμαρτύρονται».