Λίγα 24ωρα πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και στην ΑΕΚ… τρέχουν για να κλείσουν τη μεταγραφή του επιθετικού, ενώ παράλληλα ψάχνουν στην αγορά και για αριστερό μπακ.

Εκτός όμως από τις αφίξεις, στην Ένωση ασχολούνται ενεργά και με τις αποχωρήσεις, καθώς μετά τον αποκλεισμό από τη Νόα ο Ματίας Αλμέιδα είχε ανακοινώσει στη συνέντευξη Τύπου πως πρέπει να «αδειάσει» το ρόστερ, όμως μέχρι και σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα.

Ο Αργεντινός πάντως έχει ήδη δείξει τις προθέσεις του, μέσω των προπονήσεων και των επίσημων αγώνων, ενώ έχει συζητήσει προσωπικά με κάθε ποδοσφαιριστή και τον έχει ενημερώσει για τον ρόλο που θα έχει ή δεν θα έχει, στη δύσκολη σεζόν που μόλις ξεκίνησε, με μόλις ένα παιχνίδι την εβδομάδα.

Στην περιβόητη λοιπόν «μαύρη λίστα» του Αλμέιδα βρίσκονται και δύο ονόματα, που την περσινή σεζόν δεν θα περίμεναν με τίποτα ότι θα φτάναμε στο σήμερα και στο να… μην τους βλέπει ο κόουτς. Ο λόγος για τον Ροδόλφο και Πιζάρο και τον Κώστα Γαλανόπουλο.

Ο Πιζάρο ήρθε έναντι 3.5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΕΚ και θεωρήθηκε… νέος Πινέδα, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί ούτε και να βοηθήσει και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2025. Ο Αλμέιδα παρότι επέμενε για την απόκτησή του, δεν μπόρεσε να τον αξιοποιήσει και τώρα τον έχει ενημερώσει πως πρέπει να βρει ομάδα. Στο Μεξικό τον θέλουν και προσφέρουν μέχρι και 1.5 εκατ. ευρώ!

Η περίπτωση του Γαλανόπουλου είναι διαφορετική και πιο στενάχωρη. Ο Έλληνας άσος θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ με τραυματισμούς και τελικά έμεινε πίσω και εκτός πλάνων στην ΑΕΚ, αν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον συμπεριέλαβε στις τελευταίες κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, μοιάζει απίθανο να ανανεώσει και ο προπονητής τον έχει ενημερώσει πως δεν υπολογίζεται. Μάλιστα, ήδη ο Τραϊανός Δέλλας του έχει ζητήσει να πάει στον ΟΦΗ, ωστόσο ο «Γαλανό» δεν ψήθηκε και μένει στα Σπάτα.