Παναγιώτης Βαρούχας: Τις… πολλές διαιτητικές φάσεις που σήκωσαν κουβέντα στην 3η αγωνιστική της Super League σχολίασε ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας και μιλώντας στον Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» στάθηκε στις αποφάσεις που πήραν οι διαιτητές ιδιαίτερα στους αγώνες Άρης-Αστέρας, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός-ΑΕΚ και Athens Καλλιθέα-Παναθηναϊκός.

 «Η γκρίνια πάντα υπήρχε και θα υπάρχει. Ο καθένας τα θέλει όλα δικά του. Δεν μπορεί ρε φίλε Παπαδόπουλε, παρ’ όλο που το παιδί περνάει μια δύσκολη εποχή, δεν μπορεί αδερφούλη να δώσεις τέτοιο πέναλτι. Για τη φάση στο 5ο λεπτό που δίνει το πέναλτι και με VAR το παίρνει πίσω. Ο Μορόν είναι πολύ έξυπνος παίκτης. Ο παίκτης του Αστέρα του έχει πατήσει το πόδι. Ο Μορόν πανέξυπνα βάζει το πόδι του και μετά κάνει «βουτιά». Δεν υπάρχει παράβαση.

Στο γκολ του Ζαμόρα η μπάλα δεν πηγαίνει ψηλά για να τη «σπάσει» με το κεφάλι, στο στήθος, αλλά πηγαίνει πιο χαμηλά. Ο Παπαδόπουλος από εκεί που είναι, βλέπει ότι η μπάλα χτυπάει στην παλάμη και μπαίνει γκολ. Σωστή η ακύρωση του γκολ του Ζαμόρα».

Για τις αποφάσεις του Ζαμπάλα στον αγώνα Ατρόμητος-ΠΑΟΚ: «Ο διαιτητής είναι στη σέντρα, δίπλα ακριβώς πριν ξεκινήσει το γκολ που βάζει ο ΠΑΟΚ. Δώσε ρε άνθρωπε του Θεού, αφού το είδες στο VAR. Όταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ πάει να περάσει, τον βρίσκει στο χέρι και στο πρόσωπο. Καλώς το ακύρωσε. Για το πέναλτι, το χέρι είναι απλωμένο. Άρα σωστά δόθηκε. Για το γκολ που βάζει ο ΠΑΟΚ υπάρχει διεκδίκηση της μπάλας, υπάρχει επαφή χωρίς σκοπιμότητα και βάζει το γκολ. Πολύ σωστά μέτρησε».

Για το χέρι του Μουκουντί στον αγώνα Λεβαδειακός-ΑΕΚ: «Στη Λιβαδειά γίνεται ένα σουτ, ο παίκτης της ΑΕΚ είναι σε μια όρθια θέση… όταν κάθεσαι όρθιος κρύβεις το χέρι σου; Πώς είναι παράβαση για πέναλτι; Σωστά δεν έδωσαν παράβαση διαιτητής και VAR. Ο Λανουά έδωσε οδηγία ότι τα τραβήγματα στην περιοχή με τα 2 χέρια από τον αμυντικό, είναι όλα παραβάσεις. Πράγματι ο παίκτης της ΑΕΚ έχει το χέρι του, αλλά και ο παίκτης της Λιβαδειάς το κάνει. Δεν υπάρχει παράβαση».

Για τις φάσεις του αγώνα στη Λεωφόρο: «Πάμε στον Παναθηναϊκό. Στο γκολ της Καλλιθέας την ώρα που πηδάει ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, υπάρχει αμυνόμενος της Καλλιθέας που κάνει φάουλ, σωστά ακυρώθηκε. Λένε για οφσάιντ για το γκολ του Παναθηναϊκού, αλλά δύο αμυντικοί καλύπτουν τον σκόρερ του Παναθηναϊκού», είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας.