Το παιχνίδι της ΑΕΚ στη Λιβαδειά ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς με τον Σταύρο Πήλιο στην αρχική ενδεκάδα της Ένωσης. Ο 23χρονος αριστερός μπακ κερδίζει σιγά σιγά το χώρο που του αξίζει. Πριν τον αποκλεισμό από την Ευρώπη η ομάδα του Δικέφαλου αετού κινείτο για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν και ο Αλμέιδα ζήτησε μόνο επιθετικό.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ ο Πήλιος ξεκίνησε βασικός, σκόραρε και έβγαλε ασίστ, με τον κόσμο να τον επιβραβεύει με το έπαθλο του MVP. Παρ' όλα αυτά, τις επόμενες ημέρες είδε να γράφονται και μάλιστα σε πρωτοσέλιδα χτυπήματα, ότι είναι καλός αλλά λίγος και πως η ομάδα πρέπει να κινηθεί για αριστερό μπακ. Το να ζητάς ενίσχυση γιατί κρίνεται ότι χρειάζεται αναβάθμιση, είναι θεμιτό. Το να υποτιμάται όμως έναν Έλληνα παίκτη που δίνει εδώ και καιρό αγώνα για να καθιερωθεί είναι ανέντιμο.

Τουλάχιστον το παιδί είναι προγειωμένο και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις κακές γλώσσες. Τα λόγια του μετά τη νίκη με τον Λεβαδειακό είναι χαρακτηριστικά. Καταρχάς αναγνώρισε, ότι στα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ ήταν κάκιστη. Δεν κρύφτηκε και είπε την αλήθεια. Παραδέχτηκε, δε, ότι μετά το γκολ του Κοϊτά λύθηκαν τα πόδια της ομάδας και βγήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

«Θέλω να βοηθάω την ομάδα, δουλεύω καθημερινά ώστε να μπορώ να παίζω και να με εμπιστεύεται ο προπονητής και σιγά σιγά και εγώ δείχνω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε κάθε κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων δείχνοντας, ότι δεν έχει επαναπαυτεί. Κατά τη διάρκεια της διακοπής λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής είναι ευκαιρία για αυτόν να δουλέψει, να ηρεμήσει πρώτα απ'όλα ψυχικά και να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός.