Δικαιωμένοι αισθάνονται στην ΑΕΚ με το πόρισμα του Στεφάν Λανουά για την επίμαχη φάση που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο την 3η αγωνιστική. Αναφερόμαστε φυσικά στο περίφημο χέρι του Μουκουντί, στο οποίο δεν δόθηκε πέναλτι, καθώς ο Καμερουνέζος στόπερ δεν είχε προτεταμμένο το χέρι του.

Στην καθιερωμένη ανάλυση των επίμαχων διαιτητικών φάσεων ανάμεσα στις τέσσερις περιπτώσεις που ανέλυσε, ο Γάλλος διαιτητής σχολίασε τη φάση με το χέρι του αμυντικού της Ένωσης στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ο Λανού ανέφερε ότι «ο αμυνόμενος δεν προσπαθεί να κάνει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. - Η μπάλα ακουμπά στον μηρό και μετά στο χέρι του».

Πάντως οι διαιτησίες έχουν προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και σε άλλα παιχνίδια των Big 4. Μάλιστα την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:30, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ένα από τα 5 θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορά ζητήματα VAR και πρόσθετων λειτουργιών Goal Line Technology και Semi Automated Offside (ημιαυτόματο οφσάιντ).

Θυμηθείτε το βίντεο με τις αναλύσεις των φάσεων από τον Στεφάν Λανουά την 3η αγωνιστική: