Η ισπανική εφημερίδα As στην ηλεκτρονική της έκδοση έκανε ολόκληρο θέμα τη μεταγραφή του Ουναχί στον Παναθηναϊκό, αφού στην Ισπανία ακόμα θυμούνται τα πράγματα και θαύματα που έκανε στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι τους.

«Πριν από δύο χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ήταν ένας παίκτης, ο Αζεντίν Ουναχί, 24 ετών, που αναδείχθηκε σε μια από τις μεγάλες αποκαλύψεις της διοργάνωσης. Αυτός ο ελαφρύς, ψηλός χαφ με το χαρακτηριστικό δεξί πόδι εκτόξευσε την ομάδα του Ρεγκράγκι, χάρη στο υπερβολικό του ταλέντο, στους ημιτελικούς. Η απόδοσή του ήταν τέτοια που, αφού απέκλεισε την Ισπανία, στη φάση των 16, ο Λουίς Ενρίκε του αφιέρωσε μια σειρά από επαίνους, που τον κέρδισαν μήνες αργότερα να υπογράψει συμβόλαιο με την Ολιμπίκ Μαρσέιγ, μια ομάδα που τώρα δόθηκε δανεικός στον Παναθηναϊκό. (μεταγραφή με οψιόν αγοράς 11 εκατ.) αφού δεν μπόρεσε να εγκατασταθεί στη νότια Γαλλία», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Με εξέπληξε ευχάριστα ο αριθμός 8, δεν θυμάμαι ποιο είναι το όνομα, λυπάμαι. Θεέ μου!!! Από πού ήρθε αυτό το αγόρι; Παίζει πολύ καλά», ήταν τα λόγια που είπε ο Λουίς Ενρίκε, νυν προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν μόλις ολοκληρώθηκε ο αποκλεισμός της Ισπανίας από το Μαρόκο. Ο Ουναχί έγινε αμέσως το επίκεντρο της ανάλυσης των μέσων ενημέρωσης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Η εκτόξευση του

Η άνοδος του Ουναχί ήταν εκθαμβωτική. Ένα χρόνο πριν το Μουντιάλ ήταν στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας, όντας εντελώς άγνωστος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η έκρηξη που πραγματοποίησε ήταν εξαιρετική, έσπασε όλα τα στεγανά και έκανε ένα άψογο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Η Μαρσέιγ πλήρωσε 10 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τις υπηρεσίες τους. Το ξεκίνημά του ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο, αφού στο ντεμπούτο του, απέναντι στη Ναντ, σφράγισε ένα παιχνίδι σήμα κατατεθέν με ένα γκολ, ντρίμπλα πέρα ​​από δύο αντιπάλους και εκτελώντας τέλεια.

«Έλλειψη σωματικής διάπλασης, χαρακτήρα»

Ωστόσο, η παρατυπία και οι συνεχείς τραυματισμοί του τον εμπόδισαν να επιβεβαιώσει, σε μια από τις σημαντικότερες ομάδες του γαλλικού ποδοσφαίρου, την εξαιρετική εμφάνιση που είχε πετύχει πριν μήνες στο Κατάρ.

«Ούτε με τον Τούντορ, ούτε με τον Μαρθελίνο, ούτε με τον Γκατούζο, ούτε με τον Γκασέτ, ούτε τελικά με τον Ντε Ζέρμπι, που του έδειξε την πόρτα της εξόδου μόλις προσγειώθηκε στη Μασσαλία, ο Ουναχί μπόρεσε να επικρατήσει. Κάποιοι το αποδίδουν στην έλλειψη σωματικής διάπλασης, άλλοι στην έλλειψη χαρακτήρα και αρκετοί αναλυτές ορίζουν ότι οι προπονητές δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στην τεχνική και το ταλέντο του. Στο Κατάρ ήταν ασταμάτητος, ενώ στη Μασσαλία δεν έχουν υπάρξει σχεδόν καθόλου αναλαμπές από αυτά που υποσχέθηκε. Τώρα, στον Παναθηναϊκό, με επικεφαλής τον Ντιέγκο Αλόνσο και με ταλέντα όπως ο Πελίστρι, θα επιδιώξει να ξαναρχίσει την καριέρα του, σε stand-by μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο», καταλήξει το ισπανικό αφιέρωμα.