Πόσο κοντά έφτασε στο να πωληθεί το φετινό καλοκαίρι ο Έσε από τον Ολυμπιακό; Τι πραγματικά ισχύει με την περίπτωση του Κωνσταντέλια και της Μπενφίκα; Ποιος είναι ο 31χρονος χαφ των Αετών που προτάθηκε τις τελευταίες ώρες πριν από τη λήξη τής διορίας για την ευρωπαϊκή λίστα στους Πειραιώτες; Πόσα χρήματα θα βάλουν στα ταμεία τους οι Ερυθρόλευκοι από ποδοσφαιριστή-έκπληξη, που δεν έχει πάρει χαμπάρι κανείς; Πολλές οι ερωτήσεις, με μεγάλο ενδιαφέρον, για αυτό πάμε τώρα να τις απαντήσουμε...

ΕΣΕ: Όχι μία αλλά δύο προτάσεις, πολύ υψηλού επιπέδου, έφτασαν φέτος το καλοκαίρι στα γραφεία του Ολυμπιακού για τον 22χρονο χαφ. Από κλαμπ που συμμετέχουν σε κορυφαία πρωταθλήματα και μπορούν να δώσουν κίνητρο τόσο στον παίκτη (αγωνιστικά) όσο και στον Ολυμπιακό για να τον παραχωρήσει (οικονομικά). Μόνο που υπήρξε κοινή απόφαση για την παραμονή του στην ομάδα, καθώς ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κέρδισε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ του έχει και εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε αυτές οι ομάδες συμμετέχουν σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν είναι κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Μάλλον κάτι καλύτερο θα ήθελε και ο Έσε για την καριέρα του, αν αποχωρήσει από το Λιμάνι. Για την ιστορία, πάντως, η μία από τις δύο ομάδες πρόσφερε 16 εκατ. ευρώ και η άλλη 18 εκατ. ευρώ στους Πειραιώτες! Μάλιστα με σοβαρότητα και προγραμματισμό, νωρίς το καλοκαίρι, προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του ο Ολυμπιακός. Αλλά ο Έσε ήρθε στο Λιμάνι για να μείνει τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα και, με βάση τα δεδομένα του (ηλικία, είναι διεθνής με την Αργεντινή κ.λπ.) να φύγει με τη μεγαλύτερη πώληση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ο Ολυμπιακός...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ: Γράφτηκε ότι υπήρξε πρόταση 20 εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ άφηνε και 10% ποσοστό μεταπώλησης του νεαρού άσου στον Δικέφαλο. Η πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη, πάντως, αναφέρει ότι δεν υπήρξε μέσα στο καλοκαίρι πρόταση πάνω από 12 εκατ. ευρώ για τον Ντέλια, από όποια ομάδα χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ.

ΖΟΑΟ ΜΑΡΙΟ: Προτάθηκε στον Ολυμπιακό λίγο πριν κλείσει το περιθώριο της ευρωπαϊκής λίστας. Πορτογαλοαγκολέζος (περίπτωση τύπου Κάρμο), 31 ετών, 8άρι με μεγάλη ποιότητα. Έχει συμβόλαιο με την Μπενφίκα μέχρι το 2026 αλλά φέτος δεν πολυχωρούσε στο ρόστερ - Περίπτωση τύπου Μεϊτέ δηλαδή. Διεθνής με την Πορτογαλία, τελικά έκλεισε στην Μπεσίκτας!

ΧΟΥΑΝΓΚ: Μέσα στο καλοκαίρι το όνομά του "έπαιξε" για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Τελικά στις 2 Σεπτεμβρίου πήγε στη Φέγενορντ, με πώληση 8 εκατ. ευρώ - Η 6η ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια στην καριέρα του. Με βάση όλα αυτά υπάρχουν κάποιες χρήσιμες διαπιστώσεις: α) Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έλεγε για πλάκα ότι θέλει 8 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του - Ακόμα και στις αρχές Σεπτεμβρίου τόσο τον έδωσε! β) Ο Χουάνγκ είναι αλλοπρόσαλλος χαρακτήρας και, κάθε καλοκαίρι, αλλάζει ομάδα, γ) Ο Ολυμπιακός είχε κρατήσει 20% ποσοστό μεταπώλησης (συν τα 5,5 εκατ. ευρώ που λάβει πέρσι σε ρευστό) αν ο Χουάνγκ έκανε μεταγραφή πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Τυπικά, δηλαδή, θα πάρει το 20% από τα επιπλέον χρήματα των 5 εκατ. ευρώ - Δηλαδή το 20% από τα 3 εκατ. ευρώ (5+3=8). Άρα μιλάμε για ποσό στις 600.000 ευρώ!