Μπορεί να έρθει ένας ακόμα χαφ στον Ολυμπιακό, παρά τις μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα; Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι πιθανότητες είναι αυξημένες, άσχετα από την ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών - Από τη στιγμή που αποσυμπιέζεται από τη συμμετοχή στο Europa League, μπορεί να έρθει μέχρι τις 11 του μήνα.

Υπάρχει παίκτης που δεν ενδιαφέρεται να παίξει στην Ευρώπη; Εδώ η συνθήκη διαμορφώνεται ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε εποχή: Στις αρχές Σεπτεμβρίου και με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες έχουν ένα πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ, πόσες απαιτήσεις μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής που έρχεται αυτή την περίοδο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νίκολας Ντομίνγκες, της Φόρεστ, χαφ με 1 εκατ. ευρώ market value, διεθνής με την Εθνικη ομάδα της Αργεντινής! Γιατί είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμά του; Γιατί στο ρόστερ τής Νότιγχαμ υπάρχουν μια σειρα από εξαιρετικές λύσεις, που μπορούν να προσθέσουν στον Ολυμπιακό ποιότητα με την παρουσία τους. 

Δεν θα αναφερθούμε σε φημολογίες τύπου Ραμόν Σόσα, που γράφουν και αναπαράγουν στην Ελλάδα ότι δεν έχει χώρο στο ρόστερ που θέλει να φτιάξει ο Νούνο Εσπίριτο. Αλλά σε πληροφορία από την Αγγλία για το ποιοι παίκτες περισσεύουν από το ρόστερ τού αγγλικού κλαμπ, δεδομένου ότι έχει ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του!

Ο Εσπίριτο θέλει να έχει ισορροπία στις γραμμές τής ομάδας του κι αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει υπεραριθμία. Κάτι που δεν ισχύει, για παράδειγμα, στην επιθετική γραμμή καθώς παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν ήρθε παίκτης για να καλύψει τις ανάγκες της θέσης μαζί με τους Γουντ και Αβονίγι. Με τον Εσπίριτο να είναι αποφασισμένος να δώσει λύσεις στη γραμμή κρούσης, μέχρι τον Γενάρη, με τους Ζότα Σίλβα και Ραμόν Σόσα - Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ από το Νησί.

Κάτι που σημαίνει ότι ούτε ο Σίλβα (όπως είχε γραφτεί νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι και είχε διαψεύσει το sportdog) αλλά ούτε και ο Σόσα υπάρχει περίπτωση να έρθουν στη Ελλάδα.

Στην άμυνα υπάρχει πλήθος από στόπερ (έξι στον αριθμό), αλλά αν ισχύει ότι ο Εσπίριτο θα παίξει με τρεις στόπερ φέτος (και φουλ μπακ) δεν περισσεύει σέντερ μπακ. Σε αντίθεση με τα χαφ που ο Έλιοτ Άντερσον δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά μέχρι στιγμής και θα χάσει τη θέση του στην 11άδα, παρόλα αυτά είναι αδύνατο επένδυση 41 εκατ. ευρώ  που έγινε μέσα στο καλοκαίρι να μην πάρει κι άλλες ευκαιρίες στη Νότιγχαμ.

Αυτός που δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής φέτος στο αγγλικό κλαμπ, δεν έχει απαίτηση να παίξει στην Ευρώπη καθώς είναι ήδη αρκετό να βρεθεί σε ρόστερ ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό και μπορεί να δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό, είναι ο Έρικ Σίλβα Μορέιρα: 18χρονος, διεθνής με τις μικρές εθνικές τής Γερμανίας, παίζει κυρίως ως εξτρέμ. Μια θέση που θα μπορούσε να βρει χρόνο συμμετοχής στο Λιμάνι...