Δυο hot παρασκήνια για διεθνή Σέρβο παίκτη που αντί για Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου βρέθηκε στο Βελιγράδι αλλά και για το χοντρό follow up της επιζήμιας οικονομικά  αποχώρησης του Αιτόρ από τον Παναθηναικό.

ΝΕΜΑΝΙΑ ΡΑΝΤΟΝΙΤΣ : Τον περασμένο Γενάρη έφτασε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό αλλά 31 του μήνα κατέληξε δανεικός από την Τορίνο στην Μαγιόρκα. Με την ισπανική ομάδα δεν έθελξε ( συνολικά 14 ματς, μόλις στα 5 βασικός, σε κανέναν πάνω από 60') και επέστρεψε στην Ιταλία. Ο 28χρονος Σέρβος διεθνής (44 φορές) αριστερός εξτρέμ αυτό το καλοκαίρι περιέργως δεν ακούστηκε καθόλου για το ελληνικό Big 5.  Και όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από την έγκυρη ελληνο-σερβική πιάτσα agents  μέχρι την περασμένη Τετάρτη περίμενε ειδοποίηση για να έρθει στην Αθήνα για λογαριασμό μεγάλης ελληνικής ομάδας, η οποία τον είχε σταντ μπαι, έχοντας συμφωνήσει μαζί του το οικονομικό σκέλος (στην Τορίνο θα πληρωνόταν fee μόλις 350.000 ευρώ)! Αντιθέτως την Παρασκευή (30 Αυγούστου) προέκυψε επίσημη πρόταση για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 3.000.000 ευρώ από την Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα από την Αλ Κολούντ (την ομάδα του Τρόστ Εκόνγκ)!

Η μεγάλη ελληνική ομάδα που τον ήθελε έκανε τελικά πίσω αλλά από το ίδιο ... κανάλι προέκυψε ο Ερυθρός Αστέρας. Το αποτέλεσμα; Ο Ράντονιτς μπορεί ούτε αυτή την φορά να πήρε μεταγραφή σε ελληνική ομάδα αλλά απέρριψε και την Saudi Pro League.  Και κάπως έτσι στις 3 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε από τον Ερυθρό Αστερα , προλαβαίνοντας να δηλωθεί και στην ευρωπαική λίστα του για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με "χρυσό" συμβόλαιο στους πρωταθλητές Σερβίας, το οποίο προβλέπει ετήσιες αποδοχές 1.700.000 ευρώ!!!

ΑΙΤΟΡ: Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν από τους ελάχιστους παίκτες - μέχρι τώρα - που δεν υπολογίζονται από τον Ντιέγκο Αλόνσο και ο Παναθηναικός κατάφερε να τον... ξεφορτωθεί. Βέβαια τον πλήρωσε αδρά αφού μπορεί να βρήκε ομάδα, την ΑΕΚ Λάρνακας του παλιού γνωστού του Τσάβι Ρόκα, αλλά στους Κύπριους θα στοιχίσει όλη την σεζόν μόλις 130.000 ευρώ. Κι αυτό αφού το υπόλοιπο ποσό, του παχυλού συμβολαίου που είχε στο τριφύλλι, θα το πληρώσουν οι πράσινοι. Ουσιαστικά δηλαδή ο Αλαφούζος...επιδότησε με περίπου 650.000 ευρώ την μεταγραφή του Αιτόρ στην ΑΕΚ Λάρνακας, προκειμένου να τους αδειάσει την θέση στο ρόστερ. Ο Ισπανός εξτρέμ μάλιστα αρνήθηκε να διευκολύνει τον Παναθηναικό, που είχε συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας να του δώσει συμβόλαιο με 520.000 ευρώ net αποδοχές τον χρόνο. Ο Αιτόρ επικαλέστηκε πως δεν ήθελε να πάει στην Βουλγαρία και έτσι το deal δεν πρόχώρησε, πρός ικανοποίηση και του Ρόκα που τον περίμενε στην Κύπρο...

Όσον αφορά στο φιλαράκι του Αιτόρ και έτερο Ισπανό του ΠΑΟ που είναι στην transfer list, τον Ρούμπεν Πέρεθ δεν το κουνάει από Ελλάδα (του αρέσει πολύ στην χώρα μας). Από την στιγμή που δεν πέρασε στον Ατρόμητο (προτίμησαν αντί του Πέρεθ τον Τσιγγάρα), έχει μια τελευταία ελπίδα για τον Άρη, όπου πήγε άλλωστε ο "κολλητός" του Χουανκάρ...