ΝΟΡΝΤΙΝ AΜΡΑΜΠΑΤ: Μόλις αυτό το καλοκαίρι έκανε μια ακόμη μονοετή ανανέωση με την ΑΕΚ, η οποία για κάποιους αποτέλεσε και έκπληξη. Το ερωτηματικό είναι αν θα συνεχίσει, λόγω υπερπληθώρας λύσεων στους μεσοεπιθετικους, του ενός ματς την εβδομάδα και της πιο εύκολης διαχείρισης για τον προπονητή. Στο κιτρινόμαυρο ρόστερ θυμίζω υπάρχουν οι Ελιάσον/Φερνάντες/Άμραμπατ/Λαμέλα/Περέιρα/Τσούμπερ/Κοιτά/Γκατσίνοβιτς/Τσιλούλης/Ζίνι και Λιούμπισιτς για τις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στην ελληνολλανδική πιάτσα agents πως προέκυψε σοβαρή πιθανότητα ο Άμραμπατ να αποχωρήσει και να πάει σε ομάδα που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής...

ΖΟΕΛ ΜΑΤΙΠ: Στα 33του χρόνια κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος στην αγορά, μετά την αποχωρησή του από την Λίβερπουλ (πέρασε την τελευταία 8ετία εκεί) κι ενώ η χρηματιστηριακή του αξία παραμένει υψηλή (8.000.000 ευρώ). Ο διεθνής Καμερουνέζος στόπερ, με το γερμανικό διαβατήριο, σύμφωνα με σχετικά σοβαρό rumour που κυκλοφορεί εδώ και ημέρες στην Αγγλία, έχει πρόταση - την οποία εξετάζει - κι από τον Παναθηναικό! Προφανώς και είναι μια δύσκολη περίπτωση, με υψηλό κόστος κι αρκετούς ανταγωνιστές, αλλά ο φετινός Παναθηναικός έχει αποδείξει πως "κυνηγάει" τέτοιες περιπτώσεις. Μπορεί βεβαίως η ευρωπαική λίστα να έκλεισε αλλά σύμφωνα και με το ρεπορτάζ οι πράσινοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφές τους, μπορεί να γίνουν άλλες μια ή δυο ανεξάρτητα από την... Ευρώπη κι ανάλογα με το πως θα έχουν πάει και οι αποχωρήσεις. Ο ΠΑΟ θέλει αριστερο στόπερ (ο Ματίπ είναι δεξιοπόδαρος αλλά καλύπτει κι αριστερά), με τους Μάγκνουσον/Πάλμερ Μπράουν κανένας να μην είναι σίγουρος πότε θα φτάσουν στο 100% ετοιμότητας να αγωνιστούν κι αν όντως υπολογίζονται από τον Ντιέγκο Αλόνσο. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Ας κρατήσουμε,λοιπόν, το μεταγραφικό σενάριο Ματίπ για τους πράσινους, που πληρώνουν μεγάλα συμβόλαια. Εχουν και το δεύτερο ακριβότερο στην Super League, του Τετέ με 2.800.000 ετησίως αφού μόνο ο Γουίλιαν τον περνάει. Στο ρόστερ του Τριφυλιού προστέθηκαν επιπλέον ο Ουνάχι των 2.000.000 ευρώ συμβόλαιο, ο Μαξίμοβιτς των 1.800.000, ο Πελλιστρι του 1.600.000, ο Ινγκασον των 1.300.000 και λίαν συντόμως ο Ιωαννίδης, ο οποίος με την ανανέωση/αναπροσαρμογή αποδοχών που θα του γίνει θα αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα του Κυπελλούχου Ελλάδας. Θα είναι πάνω κι από αυτό του Μπακαστέτα, ο οποίος καθαρίζει ετησ.ιως μοντά σστο 1.700.000! Για την ιστορία ο Παναθηναικός του Αλαφούζου πλήρωσε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο συνολικά σε transfer fees & loan fees για Τετέ - Πελίστρι - Ινγκασόν -  Ντραγκόφσκι - Γεντβάι - Μαξ – Ουνάχι 20.500.000.  Χωρίς μάλιστα να υπολογίζω τα σημαντικά signing bonus που καταβλήθηκαν στους ελεύθερους Μαξίμοβιτς/Μπάλντοκ (χοντρικά και για τους δύο ξεπερνάνε το 1.000.000).