Ο Αζεντίν Ουνάχι ήρθε στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τον δανεισμό του στον Παναθηναϊκό από τη Μαρσέιγ. Αμέσως μετά έφυγε για το Μαρόκο, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής του ομάδας, η οποία σήμερα και τη Δευτέρα (9/9) δίνει παιχνίδια για τα προκριματικά του Κυπέλλου Αφρικής με Γκαμπόν και Λεσότο.

Ο Μαροκινός χαφ, ο οποίος είναι έτοιμος σε θέματα φυσικής κατάστασης, αφού έχει πραγματοποιήσει προετοιμασία με τη Μαρσέιγ, αναμένεται να επιστρέψει στις 10 του μηνός και να μπει στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Βάσει δεδομένων, ο 24χρονος χαφ έχει πιθανότητες να αγωνιστεί στο ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League. Εξάλλου με Πελίστρι, ο οποίος ντεμπούταρε στο παιχνίδι με τη Λανς, στη Γαλλία, με μόλις μία προπόνηση, ο Αλόνσο έδειξε, ότι μπορεί να δώσει χρόνο συμμετοχής και ας μην έχει επιτευχθεί ακόμα 100% προσαρμογή στα αγωνιστικά δεδομένα. Ίσως αυτό δείχνει και την εμπιστοσύνη του στους παίκτες που επέλεξε.

Λίγα λόγια για Ουνάχι

Ο Αζεντίν Ουνάχι γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 2000 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του στην ακαδημία της Ράχα Καζαμπλάνκα σε ηλικία 10 ετών, ενώ πέντε χρόνια αργότερα μετακόμισε στην ακαδημία της Μοχάμεντ VI.

Το 2018 μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Στρασμπούργκ, η οποία τον ενέταξε στη δεύτερη της ομάδα. Το 2020 δόθηκε δανεικός στην Αβράνς, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Γαλλίας, όπου έπαιξε βασικός όλη τη σεζόν. Το καλοκαίρι του 2021 η ζωή του Ουναΐ άλλαξε, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την Ανζέ. Έκανε ονειρικό ντεμπούτο στη Ligue 1, σκοράροντας εναντίον της Λιόν.

Η παρουσία του στην Ανζέ έφερε και την κλήση του στην εθνική Μαρόκο. Και από εκεί, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την ομάδα – έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 παίζοντας ως βασικός σε όλα τα παιχνίδια έως τα ημιτελικά, πήρε μετεγγραφή στη Μαρσέιγ τον Ιανουάριο του 2023. Στη Μασσαλία σκόραρε στο ντεμπούτο του, αλλά στη συνέχεια δυσκολεύτηκε να βρει θέση βασικού. Την περσινή σεζόν έπαιξε στην πλειοψηφία των αγώνων της Μαρσέιγ, φτάνοντας έως τα ημιτελικά του Europa League (βιώνοντας τον αποκλεισμό από το Champions League λόγω της εκπληκτικής παρουσίας του Παναθηναϊκού στα διπλά παιχνίδια με τη γαλλική ομάδα).

Η ρήτρα αγοράς

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μισό εκατομμύριο στη Μαρσέιγ για το ενοίκιο του ποδοσφαιριστή, πληρώνοντας παράλληλα μέρος του συμβολαίου του, για το οποίο την αγωνιστική περίοδο 2024-25 προβλέπεται να εισπράξει 4,1 εκατ.Ευρώ.

Όσον αφορά τη ρήτρα αγοράς; Αν ο Παναθηναϊκός δει, ότι του κάνει ο ποδοσφαιριστής, «κουμπώνει» στην ομάδα και θέλει να τον αποκτήσει είτε κατά τη διάρκεια, είτε κατά το τέλος της χρονιάς, τότε θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία του 11,5 εκατ.Ευρώ στη Μαρσέιγ για να τον κάνει δικό του.

Προς το παρόν, το δεδομένο είναι, ότι ο Ουνάχι είναι έτοιμος, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της Super League. Αυτές οι συζητήσεις θα προκύψουν μεταγενέστερα...