Ως Μίδας έχει έρθει στον Ολυμπιακό ο Γουίλαν, καθώς ο,τι πιάνει στα χέρια του ο διεθνής Βραζιλιάνος άσος στα 36 του χρόνια, θα γίνεται χρυσάφι! Είναι μακράν ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν οι αποδοχές του ξεπερνούν τα 5,5 εκατ. ευρώ!

Μυθικό ποσό και είναι δεδομένο ότι γεννιούνται πολλές σκέψεις μετά από αυτή την απόφαση του Ολυμπιακού για να φέρει με αυτά τα δεδομένα τον Γουίλιαν στο Λιμάνι. Πρώτη και κύρια η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης: Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί από το γεγονός ότι είναι 36 ετών, χωρίς να καλύπτει τους... καλοθελητές η απάντηση ότι την τελευταία διετία είχε γεμάτες σεζόν στο πιο δύσκολο/απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου: Στην Premier League.

Αφού λοιπόν δεν φτάνει αυτή η αιτιολόγηση, όπως και το γεγονός ότι ο Μάρκο Σίλβα ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ τής Φούλαμ για μια ακόμα σεζόν, η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να δώσει τόσα πολλά χρήματα για έναν χρόνο συμβολαίου είναι η καλύτερη απάντηση για όσους ασχολούνται με την ηλικία του.

Άλλη σκέψη που γεννιέται είναι γιατί ο Ολυμπιακός δεν διοχέτευε με άλλον τρόπο αυτά τα λεφτά, αφού ο πρόεδρος είχε αποφασίσει να ξηλωθεί, προκειμένου να φέρει τον Ντάνιελ Ποντένσε πίσω. Η διαφορά είναι ότι ο Πορτογάλος ζητούσε τα ίδια χρήματα, 5+ εκατ. ευρώ, για 5 χρόνια (άρα συνολικά 25 εκατ. ευρώ), ενώ ήθελε κοντά στα 8 εκατ. ευρώ και η Γουλβς για να τον παραχωρήσει. Τυπικά, δηλαδή, χρειαζόντουσαν 30+ εκατ. ευρώ συνολικά για να προχωρήσει η επιστροφή του.

Και κάτι τελευταίο: Πέρα από τα net λεφτά, που θα τα πάρει ο,τι και να γίνει από τον Ολυμπιακό, ο Γουίλαν έχει και πολλά μπόνους στο συμβόλαιό του. Τυπικά, δηλαδή, θα πάρει περίπου 4 εκατ. ευρώ σε net λεφτά και τα υπόλοιπα μέχρι τα 5,5 είναι χρήματα που θα λάβει με τη μορφή μπόνους. Κάτι που δείχνει ότι και ο ίδιος ο παίκτης έχει κίνητρο για να παίξει μπάλα στην Ελλάδα, δεν ήρθε για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα.

Όσοι παρακολουθούσαν στενά την πορεία του Βραζιλιάνου στο Νησί την τελευταία διετία, πάντως, αναφέρουν ότι έχει δύο καλές σεζόν στην Ελλάδα και όχι μία...

Μεγάλη πρόταση από Ιταλία στον Ολυμπιακό για Έσε

Ηρεμία έφερε στον Ολυμπιακό το κλείσιμο στις μεταγραφικές περιόδους των μεγάλων πρωταθλημάτων, καθώς ήταν κοινό μυστικό ότι το φετινό καλοκαίρι η ομάδα είχε στενό μαρκάρισμα για την παραχώρηση του Σαντιάγκο Έσε - Ο 21χρονος διεθνής Αργεντινός άσος ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στο Λιμάνι από την Ουρακάν, με τους Πειραιωτες να πληρώνουν 4 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του μετά από εισήγηση του Αντονιο Κορδόν.

Η σεζόν που πραγματοποίησε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ήταν εξαιρετική και είναι χαρακτηριστικό ότι η χρηματιστηριακή του αξια εκτοξεύτηκε από τα 8 εκατ. ευρώ στα 10! Με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήθος ομάδων που ζαχάρωναν την περίπτωσή του φέτος το καλοκαίρι, ενώ υπήρξε και ομάδα που έφτασε στην πόρτα του Ολυμπιακού!

 Κι εδω οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε μια σημαντική παράμετρο: Μπορεί να γράφτηκε ότι υπάρχει ομάδα από την Αγγλία που κινήθηκε για τον Έσε, αλλά ο Αργεντινός άσος δεν είναι ακόμα σωματικά και πνευματικά έτοιμος για να βρεθεί στην Premier League - Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι είναι μόλις 21 ετών, μετά από μια σεζόν στην Ευρώπη, και χρειάζεται τουλάχιστον άλλη μία χρονιά για να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα.

Δεν ασχολήθηκε ομάδα από το Νησί, λοιπον, παρά τα όσα λένε δεξιά και αριστερά. Αν είχε ασχοληθεί, θα είχε προσφέρει χρήματα που θα μπορούσαν να βάλουν σε πειρασμό τους Πειραιώτες. Αλλά τα 15 εκατ. ευρώ που έφτασαν ως πρόταση (συν άλλη μια ενόχληση -και όχι πρόταση- για προσφορά 18 εκατ. ευρώ) δεν μπορούσαν να συγκινήσουν τους Πειραιωτες, που βλέπουν στο πρόσωπο του Εσέ λόγω του potential που έχει, ότι μπορεί να γίνει η ακριβότερη πώληση που έχουν κάνει ποτέ οι Πειραιώτες.

Η πρόταση, λοιπόν, ήταν για 15 εκατ. ευρώ και ήρθε από την Ιταλία. Που ναι μεν θα μπορούσε να θεωρηθεί βήμα μπροστά για την καριέρα του Έσε, αλλά όχι και τόσο καθοριστικό - Αν είναι να βρεθεί στην Αγγλία ή τη Ισπανία το ερχόμενο καλοκαίρι, θα το κάνει είτε παίζει στον Ολυμπιακό είτε στη Φιορεντίνα φέτος. Τυχαία η αναφορά στην ιταλική ομάδα. Ή μήπως όχι και τόσο; Μια φορά οι Βιόλα είχαν την ευκαιρία για να τον τσεκάρουν στον τελικό τού Conference League. Και με δεδομένο ότι ο Έσε δεν πιάνει θέση ξένου καθώς, πια, έχει στην κατοχή του πολωνικό διαβατήριο, η περίπτωσή του είναι ακόμα πιο ελκυστική...