Στο ρόστερ τού Παναθηναϊκού ανήκει επίσημα από το πρωί της Τετάρτης (04/09) ο Αζεντίν Ουνάχι, 24χρονος διεθνής χαφ που έχει θητεία στη Γαλλία με τη φανέλα τής Μαρσέιγ και ήρθε στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο και πολύ υψηλή οψιόν για την αγορά του από τους Πράσινους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Ουνάχι θα πάρει τη θέση τού Βιλένα στο ρόστερ τού Τριφυλλιού, που δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον το καλοκαίρι του 2023 - Παρά τα 3 εκατ. ευρώ που είχε δώσει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι τού 2023 για την απόκτησή του.

Ταιριάζει να παίξει με όλους τους διαθέσιμους αμυντικούς μέσους της ομάδας (Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Αράο), ενώ το σουλούπι του και το αγωνιστικό στιλ του θυμίζει πολύ εκείνο του Κάρλος Ζέκα - Αν και σαφώς είναι πολύ πιο τεχνικός παίκτης. Στη Μαρσέιγ ο Ουνάχι διακρίθηκε για τα σουτ που έκανε έξω από την περιοχή, αν και είχε φτωχή συγκομιδή με ένα 2 γκολ και 1 ασίστ σε 35 παιχνίδια με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας.

Το market value τού παίκτη βρίσκεται στα 12 εκατ. ευρώ (είχε σκαρφαλώσει μέχρι τα 15 εκατ.) και στην Ελλάδα έρχεται για να πάρει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού - Πριν από τους Πράσινους είχε προταθεί/εξεταστεί και απο τον Ολυμπιακό.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που αναλύει αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα και γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο της χώρας, για να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες, που θα εμπλουτίσουν περαιτέρω το ρεπορτάζ.

"Ντρίπλα, ωραίο και απρόβλεπτο σουτ - Κλασσικό 8άρι - Γιατί δεν τον είχαν δει με καλό μάτι οι οπαδοί"

"Ερχεται με οψιόν που δεν είναι υποχρεωτική, στα 11-12 εκατ. ευρώ, ενώ θα δώσει 500.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός για τον δανεισμό του. Άρα δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς. Ο Ουνάχι εξαργύρωσε την παρουσία του στο Μουντιάλ του 2022 - Όπως όλο το Μαρόκο, που είχαν κάνει καλή πορεία. Τον ήθελε η Μπαρτσελόνα τότε, αλλά τον είχε πάρει η Μαρσέιγ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

'"Έχει ντρίπλα, ωραίο και απρόβλεπτο σουτ εκτός περιοχής, με ωραίες προσποιήσεις. Πέρσι τον είχαν βάλει να παίζει αριστερό χαφ στο 4-4-2 αλλά δεν πήγε καλά, ο Γκατούζο στη συνέχεια έπαιζε με 3-5-2 και τον έβαλε ως 8άρι αλλά επίσης δεν τα πήγε καλά ούτε και εκεί. Τεχνικά είναι καλός παίκτης, αλλά στο επίπεδο της Μαρσέιγ ήταν άνευρος και νωχελικός - Τουλάχιστον έτσι παρουσιάστηκε πέρσι. Δεν βοηθούσε πολύ στο πρέσινγκ του αντιπάλου, γενικά δεν είχε καλή παρουσία και οι οπαδοί δεν τον είχαν δει με καλό μάτι. Γιατί υπήρχαν πολλές προσδοκίες από εκείνον".

Θεωρείς ότι μπορεί στον Παναθηναϊκό να δώσει περισσότερα;

"Όλοι μπορούν να αναγεννηθούν, αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να πας στη Μαρσέιγ μετά την πολύ καλή παρουσία στο Μουντιάλ και δεν την εκμεταλλεύεσαι, θα βρει κίνητρο στον Παναθηναϊκό; Με περίεργο κορμί, αδύναμα πόδια, αλλά κάνει δυνατά σουτ. Δεν είναι ιδιαίτερα ταχύς. Στη Μαρσέιγ όμως που δεν υπήρχαν και πολλές απαιτήσεις πέρσι, δεν τα κατάφερε. Εκτός αν κατάλαβα από νωρίς ότι δεν είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο και τον πήρε από κάτω".

Πού τον βλέπεις στην 11άδα καλύτερα;

"Κλασικό 8άρι είναι για εμένα, σε συστημα 4-3-3 ως αριστερός ή δεξιός χαφ".