Η ΑΕΚ εξακουλουθεί να επιμένει για την περίπτωση του Αντονί Μαρσιάλ, αφού ενδεχόμενη απόκτηση του Γάλλου σταρ θα προσθέσει ένα πολύ δυνατό "όπλο" στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα.

Η Ένωση ψάχνει για επιθετικό τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και θα επενδύσει πολλά χρήματα πάνω του. Για τον Μαρσιάλ μπορεί πάντως και να περιμένει μετά το πέρας της μεταγραφικής περιόδου (11 Σεπτεμβρίου), αφού το παράθυρο για μεταγραφή ελεύθερων παικτών παραμένει ανοικτό έως το τέλος του μήνα.

Αυτός είναι ο λόγος που παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ που του ασκείται, ο Μαρσιάλ δεν βιάζεται να αποφασίσει για το μέλλον του. Ψάχνει την επιστροφή του σε κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εξαντλεί όλα τα χρονικά περιθώρια που έχει ώστε να βρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Πρόσφατα ρεπορτάζ παρουσιάζουν τον Γάλλο επιθετικό να βρίσκεται πολύ κοντά στη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο, όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί εφόσον βρεθεί πρόταση από ομάδα κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας. Άλλωστε η μετακόμιση στη Βραζιλία δεν αποτελεί το πλέον ιδανικό σενάριο για τις επιδιώξεις του Μαρσιάλ.


Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για την Ελλάδα. Είτε πάρει τον δρόμο για τη Βραζιλία είτε για τα μέρη μας, ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ουσιαστικά θα "αναγκαστεί" να το κάνει ελλείψει άλλων επιλογών, καθώς δεν ήταν αυτό το αρχικό του πλάνο για τη συνέχεια της καριέρας του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τον περασμένο Μάιο (πριν ακόμα γραφτεί για την ΑΕΚ) τον είχε προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ. Παρά το δέλεαρ της συμμετοχής στο Champions League, ο Μαρσιάλ ούτε που ασχολήθηκε με την ελληνική ομάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι μία μεταγραφή στη χώρα μας δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του! Ο καιρός πέρασε, ο Γάλλος δεν βρήκε αυτό που έψαχνε και η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το timing για να διεκδικήσει τον παίκτη και μάλιστα με σοβαρές αξιώσεις.



Όσο για τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης; Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι έτοιμος για οικονομική υπέρβαση προκειμένου να ντύσει τον Μαρσιάλ στα κιτρινόμαυρα, δίνοντάς του ένα μυθικό συμβόλαιο για τα ελληνικά δεδομένα. Η ΑΕΚ του προσφέρει συμφωνία με ετήσιες απολαβές που θα αγγίξουν τα 3.500.000 ευρώ (μαζί με το μπόνους υπογραφής που θα εισπράξει ως ελεύθερος)! Ένα συμβόλαιο που αυτομάτως θα τον καταστήσει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ρόστερ, πάνω και από τον Έρικ Λαμέλα, ο οποίος αμείβεται με 3.000.000 ετησίως.