Μπορεί να έχουμε φτάσει στο φινάλε τής μεταγραφικής περιόδου αλλά είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει καλύψει ακόμα τις ανάγκες για το ρόστερ της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ονόματα στο ρεπορτάζ που απασχολούν την Ένωση.

Ανεξάρτητα από το ποιος μπορεί να έρθει στο κλαμπ, είναι και εκείνοι που μπορεί να φύγουν. Για την ακρίβεια είναι μεγάλη η ανάγκη για να φύγουν και να ελαφρύνει το ρόστερ.

Πρόσφατα ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυψε μέσω του sportdog, ότι κυκλοφορεί στην ελληνολλανδική πιάτσα agents πως προέκυψε σοβαρή πιθανότητα ο Άμραμπατ να αποχωρήσει και να πάει σε ομάδα που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο πεπειραμένος άσος, όμως, θα αποχωρήσει με τη θέλησή του - Θα το ζητήσει και θα φύγει. Υπάρχουν κι άλλοι που τους διώχνουν.

Γιατί υπάρχει κινητικότητα γύρω από την προσπάθεια για να μικρύνει το ρόστερ της Ένωσης, που τώρα αριθμεί συνολικά 32 άτομα και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αλλά, ουσιαστικά, ένα παιχνίδι την εβδομάδα, δεν γίνεται ο Ματίας Αλμέιδα να διαχειρίζεται ένα τόσο μεγάλο ρόστερ.

Υπάρχουν υποψήφιοι για να αποχωρήσουν; Εμείς, εδώ, θα γράψουμε για τις πιο δύσκολες από αυτές τις περιπτώσεις, καθώς παρά το γεγονός ότι δεν υπολογίζονται, έχουν ισχυρά συμβόλαια και, μάλιστα, οι δύο από τους τρεις έχουν και ισχυρή αμοιβή. να τους δούμε αναλυτικά:

ΠΙΖΑΡΟ: O 30χρονος διεθνής Μεξικανός άσος ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην Ένωση μετά από εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα, που πίστευε ότι με την επιλογή του μπορούσε να φέρει τον νέο Πινέδα στην ομάδα. Η πρώτη του σεζόν δεν ήταν καλή με τους Κιτρινόμαυρους, ενώ και στη θερινή προετοιμασία δεν θα υποστήριζε κάποιος ότι έβγαλε μάτια. Η ΑΕΚ θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του, που είναι στο 1 εκατ. ευρώ η ετήσια αμοιβή, αλλά έχει συμβόλαιο για μια ακόμα σεζόν. Θα μπορούσε να δοθεί η λύση από το MLS που η Ένωση άνοιξε παρτίδες μετά την παραχώρηση του Πόνσε; Σε αυτή την προοπτική πάντως ποντάρουν όλοι...

ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ: Όταν είχε υπογράψει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν εκπλαγεί με την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Το καλοκαίρι του 2024 αποφασίστηκε να μπει στον πάγο μέχρι να βρεθεί ομάδα για να τον αποκτήσει. Κάτι που αποδείχτηκε πιο δύσκολο από ο,τι υπολόγιζαν οι άνθρωποι του κλαμπ. λαμβάνει περίπου 950.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά το κλαμπ δεν πρόκειται να του τα δώσει για να κάθεται.

ΖΙΝΙ: Στη δική του περίπτωση δεν είναι το κασέ του το πρόβλημα, αλλά το γεγονός ότι ενώ αποκτήθηκε ως επιθετικός, ο Αλμέιδα τον υπολογίζει ως εξτρέμ. Κι εκεί έχει πολλές λύσεις. Ακούστηκε ότι θα πάει στον Λεβαδειακό με τη μορφή δανεισμού, αλλά δεν είναι κάπως άκομψο να κακοπέσει ο πελάτης τού μάνατζερ που βοηθησε τον Παναγιώτη Κονέ να ανοίξει η πόρτα τής Τσέλσι και να υπάρξει η επαφή με την Τσέλσι; Γιατί είναι ο εκπρόσωπος του Ζίνι που έχει δύο παίκτες του στο αγγλικό κλαμπ και βοήθησε για να υπάρξει επαφή με τους Λονδρέζους.

Προφανώς δεν είναι μόνο αυτές οι τρεις περιπτώσεις, απλά αυτές οι τρεις είναι αυτό που λέμε "καυτές πατάτες" για τους Κιτρινόμαυρους. Που θέλουν να μικρούν το ρόστερ, αλλά δεν είναι πάντα στο χέρι ενός συλλόγου να ξεφορτωθεί τους παίκτες που δεν υπολογίζει...