ΝΙΚΟ ΣΕΝΣΟΛΙ: Πρόκειται για τον 19χρονο κεντρικό χαφ του Σαν Μαρίνο που έγινε... εθνικός ήρωας στις 5 Σεπτεμβρίου αφού το δικό του γκολ, στην πρεμιέρα του Nations League, χάρισε στην εθνική του ομάδα την πρώτη επίσημη νίκη στην ιστορία της (1-0 το Λιχτενστάιν)!! Μιλάμε για έναν ταλαντούχο, επιθετικό μέσο, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην ιταλική Σαν Τζουλιάνο, της τρίτης κατηγορίας. Η αναφορά μας στον Σενσόλι γίνεται επειδή όπως κυκλοφόρησε σαββατιάτικα στην ιταλική πιάτσα agents, τον κλείνει η ΑΕΚ!!! Αν πάντωςισχύει το συγκεκριμένο μεταγραφικό rumour, προφανώς και ο ταλαντοούχος μέσος του Σαν Μαρίνο θα προορίζεται σε πρώτη φάση για την ΑΕΚ Β.

ΤΙΑΓΚΟ ΡΟΜΑΝΟ/ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ: Δεν ξέρω αν το ελληνικό διαβατήριο, που έβγαλε πλέον ως παίκτης της Ίντερ, με... fast track διαδικασία, αποτελεί σκάνδαλο. Αυτό που ξέρω είναι πως απο 2 χρονων ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογενειά του - ο πατέρας του Ντιέγκο απο το 2008 και τον Εργοτέλη μέχρι πριν από δυο χρονια στον Αρη Βούλας που αποσύρθηκε έπαιξε μόνο στην Ελλάδα, περνώντας κι από Ηρακλή, Απόλλων Σμύρνης, Εθνικό - και το παιδί από 7, 8 χρονών πέρασε από διάφορες ποδοσφαιρικές Ακαδημίες μέχρι που σταθεροποιηθηκε σε αυτή του Παναθηναικού. Όπως επίσως γνωρίζω πολύ καλά πως από το 2019, όταν ακόμη ήταν στην Κ15, οι προπονητές των Εθνικών ομάδων είχαν κάνει επανειλημένα εισηγήσεις στην ΕΠΟ για να βοηθηθεί/ενεργοποιηθεί η διαδικασία να πάρει ο Τιάγκο Ρομάνο το ελληνικό διαβατήριο ώστε να αγωνιζόταν με τις μικρές εθνικές ομάδες της γαλανόλευκης. Έχοντας την ετικέτα του "σούπερ ταλέντου"!!

ΤΙΑΓΚΟ ΡΟΜΑΝΟ/ΕΠΟ/ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ: Ούτε ο Παναθηναικός (κατά πρώτο λόγο), ούτε η ΕΠΟ (κατά δεύτερο), ούτε η οικογένεια του Ρομάνο (σοβαρά τα προηγούμενα χρόνια) έτρεξαν/κυνήγησαν την υπόθεση ελληνικού διαβατηρίου. Μάλιστα το παιδί μέχρι πριν απο τουλάχιστον 1,5 χρόνο δεν είχε καν ούτε αργεντίνικο διαβατήριο!!! Αυτός ήταν ο λόγος, η έλλειψη διαβατηρίου (!!), που τον Ιούνιο του 2022 ο Τιάγκο Ρομάνο δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Γερμανία, όταν ο ομογενής μεγαλοατζέντης Πολ Κουτσολιάκος του είχε κλείσει "ραντεβού" με γνωστή ομάδα της Μπουντεσλίγκα για να τον αποκτήσει!!!

ΤΙΑΓΚΟ ΡΟΜΑΝΟ/ΙΝΤΑΛΓΚΟ/ΜΕΣΙ : Η... μοίρα του άλλαξε όταν ο πατέρας του, Ντιέγκο Ρομάνο, κτύπησε κι άνοιξε την πόρτα του μεγάλου Αργεντινού ατζέντη Φερνάντο Ιντάλγκο. Ο τελευταίος - εκπρόσωπος του Τζουλιάν Αλβάρες αλλά και του κόουτς Ντιέγκο Σιμεόνε- φρόντισε να βγάλει το παιδί , ο Τιάγκο Ρομάνο, αργεντίνικο διαβατήριο, μετά να κληθεί στην U21της Αργεντινής με παίκτες που αγωνίζονταν στην Ευρώπη και ουσιαστικά να... μπεί στο αυλάκι (και με την ανάλογη προβολή) το θέμα της μεταγραφής του σε ιταλική ή ισπανική ομάδα!! Με τον 18χρονο εξτρεμ ... ασχολήθηκαν από τον σπουδαίο Ιταλό δημοσιογράφο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μέχρι και τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος του έστειλε βιντεάκι με χρόνια πολλά την ημέρα των γενεθλίων του. Ομολογουμένως εντυπωσιακά πράγματα, "μεγαλεία", για τον Ρομάνο ενώ συγχρόνως δρομολογούσαν και την αποχωρησή του από τον Παναθηναικό, εκμεταλευόμενοι το γεγονός πως οι πράσινοι καθυστέρησαν να του κάνουν/να τον δέσουν με το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ίσως να τους "κοίμισε" και το γεγονός πως η περασμένη σεζόν του, στην Κ19 του Παναθηναικού, δεν ήταν ... σπέσιαλ.

ΤΙΑΓΚΟ ΡΟΜΑΝΟ/ΠΑΟ/ΙΝΤΕΡ: Βεβαίως και τα προσόντα/χαρακτηριστικά τα είχε στον υπερθετικό βαθμό και θα έπρεπε με βάση αυτά να είχε αξιολογηθεί. Και όχι εκ των υστέρων, όταν πλέον μαθαίνανε πως ο Ινταλγκό σε συνεργασία με ιταλικό μανατζερικό Γραφειο τον δούλευαν σε 3 με 4 κλαμπ της Serie A. Ήταν πλέον αργά για τους πράσινους αφού ο Ρομάνο ουσιαστικά είχε...πετάξει. Τον κάλεσαν στην προετοιμασία της πρωτης ομάδας του ΠΑΟ με τον Διέγκο Αλόνσο αλλά το παιδί δασκαλεμένος από τους ατζεντηδές του, ουδέποτε εμφανίστηκε. Την ίδια ώρα κέρδιζαν χρόνο με τον πατέρα Ρομάνο να διαπραγματεύεται τους όρους του επαγγελματικού συμβολαίου με το τριφύλλι. Φέρεται αρχικά να ζητούσε 50.000 μπόνους υπογραφής, μισθό 4.000 ευρώ μηνιαίως και να είναι μόνιμα στην πρώτη ομάδα . Μετά διέρρευσαν πως οι απαιτήσεις της οικογένειας Ρομάνο από τον ΠΑΟ έφτασαν τις 200.000, όταν πλέον είχαν στο χέρι την πρόταση της Ίντερ, όπου και υπέγραψε. Προφανώς, η Ιντερ, που αντιμετωπίζει τον Τιάγκο Ρομάνο ως σούπερ ταλέντο...δρομολόγησε τις διαδικασίες για να επισπευθεί το θέμα του να βγάλει και ελληνικό διαβατήριο , για ευνόητους λόγους μελλοντικά (ώστε να έχει υπηκοοτητα ΕΕ). Επαναλαμβάνω πώς απο το 2019 οι προπονητές των μικρών Εθνικών ομάδων... φώναζαν να του βγάλουν ελληνικό διαβατηριο (είχε όλα τα απαραίτητα "προσόντα") , αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρα. Κι αν δεν πήγαινε στην Ιντερ δεν θα είχε γίνει καν θέμα (προπαγάνδας ή μη) τώρα...