Μετά την αποτυχία της πρόκρισης στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης στη Γερμανίας, στα μπαράζ με τη Γεωργία, ο Γκουστάβο Πογέτ, αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Η αποτυχία επιστροφής σε μεγάλη διοργάνωση, στοίχισε το τέλος της συνεργασίας με τον Ουρουγουανό τεχνικό, ενώ μετά την αλλαγή και της διοίκησης στην ομοσπονδία, αναμενόταν απόφαση για το νέο ομοσπονδιακό προπονητή. Το χρίσμα δόθηκε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έχει σχεδόν καθολική αποδοχή στο φίλαθλο κοινό της χώρας και μετά το αιφνίδιο τέλος της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, τον περασμένο Δεκέμβριο, αναζητούσε την επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Αυτή, ήρθε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και στο αυριανό παιχνίδι με τη Φινλανδία, θέλει να συνδυάσει το ντεμπούτο του με νίκη.

Ο Σέρβος προπονητής έχει ήδη φτιάξει ένα πολύ καλό κίμα εντός κι εκτός Εθνικής Ομάδας, ενώ ετοιμάζει σταδιακά και κάποιες σημαντικές αλλαγές, τόσο σε λειτουργία όσο και σε πρόσωπα.

Ένα από τα καινούργια πρόσωπα των τελευταίων ημερών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, είναι ο Χρήστος Ζαφείρης. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Σλάβια Πράγας, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική, μετά την εξασφάλιση του ελληνικού διαβατηρίου, ενώ στο παρελθόν είχε παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές της Νορβηγίας. Ο Ζαφείρης, θα είναι στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς για την αυριανή αναμέτρηση και είναι πιθανό να γράψει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με το εθνόσημο.

Η επόμενη κίνηση όμως του Γιοβάνοβιτς θα προκαλέσει… ντόρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η ανακοίνωση της επιστροφής του Κώστα Φορτούνη. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού μπορεί να έχει ανακοινώσει επίσημα την αποχώρησή του από την «γαλανόλευκη», όμως ήταν ξεκάθαρο πως το έκανε αποκλειστικά και μόνο λόγω της παρουσίας του Γκουστάβο Πογέτ. Ο νέος κόουτς τον θέλει στην ομάδα, έχει μιλήσει μαζί του και υπάρχει αισιοδοξία πως θα τον πείσει να γυρίσει. Δεν είναι τυχαίο πως μίλησε ξανά δημόσια για αυτό το θέμα.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportdog.gr και ο Κώστας Φορτούνης, που βρίσκεται πλέον στην Αραβία, έχει αποφασίσει να βάλει ξανά την φανέλα της Εθνικής και θα το ανακοινώσει πολύ σύντομα. Απλά ήθελε πρώτα λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα και βρει ρυθμό. Σπουδαίο ξείνημα για τον Γιοβάνοβιτς!