Μετά από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ακολούθησε και το πιο… καυτό καλοκαίρι για τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος απασχόλησε μεταγραφικά πολλές ομάδες της Ευρώπης (Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία) όμως καμία δεν κατάφερε να πείσει τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο ιδιοκτήτης του Τριφυλλιού ήταν κάθετος από την πρώτη μέρα του Ιουνίου και τελικά επιβεβαιώθηκε, πως δεν πουλάει τον Έλληνα επιθετικό ούτε για 30 εκατομμύρια. Και όντως, δεν το έκανε, καθώς οι πληροφορίες του Sportdog.gr αναφέρουν πως έφτασε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου στα γραφεία της ΠΑΕ προσφορά 30.5 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα από την Αγγλία!

Συγκεκριμένα, η Σαουθάμπτον ενημέρωσε τους Πράσινους πως δίνει αυτό το τεράστιο ποσό για να κάνει δικό της τον Ιωαννίδη και μάλιστα ενημέρωσε και τον ποδοσφαιριστή σχετικά, ώστε να δει εάν τον ενδιαφέρει η προοπτική. Ο Ιωαννίδης προφανώς δεν απάντησε, ωστόσο έδειξε ζεστός και μάλιστα ζήτησε να έχει συνάντηση με τον Αλαφούζο επί του θέματος. Ο ιδιοκτήτης του Τριφυλλιού ωστόστο τον… απέφυγε και ξεκαθάρισε στον ατζένη του Μαξίμοβιτς που έφερε την πρόταση, ότι ο παίκτης δεν πωλείται.  

Ποια θα είναι τώρα η επόμενη κίνησή του; Ο Αλαφούζος άμεσα θα έχει συνάντηση με τον Ιωαννίδη για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τριπλασιασμό αποδοχών. Βάσει του ρεπορτάζ ο Έλληνας φορ θα υπογράψει με ετήσιες αποδοχές που θα φτάνουν 1.8 εκατ. ετησίως, πάνω και από του Τάσου Μπακασέτα!