Ο Γουίλιαν αποτέλεσε μία ακόμα "λαμπερή" μεταγραφή του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπήρχαν ερωτηματικά για το επίπεδο ετοιμότητάς του, επειδή δεν έκανε καλοκαιρινή προετοιμασία με κάποια ομάδα.

Παρ' όλα αυτά, ο Βραζιλιάνος φρόντισε να δουλέψει εντατικά όλο το καλοκαίρι προκειμένου να βρεθεί όσο το δυνατόν το συντομότερο σε καλή αγωνιστική κατάσταση, και φαίνεται πως είναι κοντά στο να τα καταφέρει.

Όπως όλα δείχνουν, ο Γουίλιαν θα μπορέσει να μπει για πρώτη φορά στην αποστολή του Ολυμπιακού για το προσεχές ματς με τον Παναιτωλικό (Κυριακή 15/9, 18:30) και να πάρει κάποια αγωνιστικά λεπτά εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη του αγώνα.

Κατά τα άλλα, θα χρειαστούν περίπου δέκα ημέρες προπονήσεων για να φτάσει ο 36χρονος στο επιθυμητό επίπεδο, αρχίζοντας να αρχίσει να παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής σταδιακά. Ο Γουίλιαν μοιάζει αποφασισμένοις να το πετύχει άμεσα, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πήγε και την Κυριακή (8/9) στου Ρέντη για προπόνηση, παρ'ότι ο Ολυμπιακός είχε ρεπό το Σαββατοκύριακο.