Το όνομα του Χακίμ Ζίγιες "έπαιξε" για αρκετές μέρες στα μεταγραφικά ρεπορτάζ, κάνοντας τους οπαδούς τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού να ονειρευτούν τον Μαροκινό σταρ με τη φανέλα της αγαπημένους τους ομάδας. Οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να φτιάξουν δίδυμο... βγαλμένο από την Τσέλσι με Ζίγιες και Γουίλιαν, ενώ οι Πράσινοι θα δημιουργούσαν μία μεσοεπιθετική τριάδα-φωτιά με Ζίγιες, Πελίστρι και Τετέ.

Τελικά το ζήτημα δεν προχώρησε περισσότερα, παρά τα συνεχή ρεπορτάζ από Τουρκία περί ενδιαφέροντος των "Αιωνίων" για τον Μοροκινό διεθνή. Ο Ολυμπιακός μάλιστα έσπευσε να διαψεύσει τα εν λόγω δημοσιεύματα, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν ασχολήθηκε καν με την υπόθεση, επιλέγοντας να μη διαψεύσει αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει τα παραμικρό.

AP / Peter Morrison

Άσχετα από την επικοινωνιακή διάσταση που πήρε το θέμα Ζίγιες, πληροφορίες από τη μανατζερική πιάτσα αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα οι δύο ελληνικές ομάδες πράγματι ασχολήθηκαν με την περίπτωση του πρώην άσου της Τσέλσι!

Η Γαλατασαράι ήθελε να "ξεφορτωθεί" τον Ζίγιες, ωστόσο η στάση του ίδιου του παίκτη δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις με επίδοξους αγοραστές. Γιατί μπορεί ο 31χρονος άσος να επιθυμεί την αποχώρησή του από την Κωνσταντινούπολη, αλλά έχει "χρυσό" συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο και δεν θα το αφήσει εύκολα εάν δεν εξασφαλίσει πρώτα μία συμφωνία με ανάλογα χρήματα.

Ο Ζίγιες ζήτησε 2.850.000 ετησίως από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, δηλαδή ακριβώς τα λεφτά που θα λάβει εφόσον παραμείνει στη Γαλατασαράι και τη φετινή σεζόν. Για την ακρίβεια, φέρεται να αξίωσε 2,85 εκατομμύρια ευρώ net (δηλαδή καθαρές αποδοχές, δίχως να υπολογίζονται μπόνους και εφορία) συν μπόνους για κλειστό διετές συμβόλαιο!

Οι απαιτήσεις του κρίθηκαν υπερβολικές για τα ελληνικά δεδομένα, οδηγώντας τους "Αιωνίως" στην απόφαση να μην ασχοληθούν περαιτέρω με τον βιρτουόζο άσο από το Μαρόκο, ο οποίος -συν τοις άλλοις- παρουσιάζει πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τον Ντάνιελ Ποντένσε αδυνατώντας να του προσφέρει τα 3 εκατ. ευρώ net ετησίως που ζητούσε, αφού μαζί με τα μπόνους οι ετήσιες αποδοχές του θα έφτασαν να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι το συμβόλαιο του Ζίγιες θα "ξέφευγε" σε εξίσου μεγάλο βαθμό.

AP/ Natacha Pisarenko


Αντίστοιχα, για τον Παναθηναϊκό που ήδη ξόδεψε πολλά χρήματα σε αγορές/συμβόλαια μεσοεπιθετικών (Τετέ, Πελίστρι, Ουναΐ), ο Ζίγιες δεν ήταν ο παίκτης που... χρειαζόταν αυτή τη στιγμή, ειδικά με τόσα λεφτά.