Σχετική ηρεμία έφερε στον Παναθηναϊκό η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, καθώς η ισοπαλία με την Καλλιθέα στη Λεωφόρο και, κυρίως, το κάζο τής ήττας που κυριολεκτικά αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, είχε προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ομάδα. Τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο, φυσικά και στον προπονητή.

ΑΛΟΝΣΟ: Ο Ντιέγκο είναι ένας πετυχημένος προπονητής στην Αμερική, άξιος σεβασμού, αλλά έψαχνε το πέρασμα στην Ευρώπη για να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Η περσινή θητεία, για 2-3μήνες, σε ένα προβληματικό κλαμπ όπως είναι τα τελευταία χρόνια η Σεβίλλη, δεν ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για αυτόν. Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός τού έδωσε την ευκαιρία. Αλλά κακά τα ψέματα ακόμα δεν έχει καταφέρει να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία στην πίεση των Πράσινων. Προφανώς και του πιστώνεται χρόνος και πολύ καλά κάνει και του πιστώνεται χρόνος, αλλά πρέπει κι εκείνος να αλλάξει πολλά.

ΑΛΟΝΣΟ/1: Γιατί σε επαφή που είχε με τους παίκτες, σαν group therapy ας πούμε, για το γεγονός ότι η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ δεν τα πηγαίνει καλά, άκουσε μια σειρά από παράπονα με σημαντικό ενδιαφέρον. Από κάποιον που του είπε ότι θέλει να παίζει περισσότερο, από άλλον που του είπε ότι προτιμάει να παίζει στην άλλη πλευρά του γηπέδου από εκείνη που τον αξιοποιεί ο προπονητής, από έναν τρίτο που τον προέτρεψε για το πού πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα! Σε γενικές γραμμές ο Αλόνσο έγινε δέκτης δυσαρέσκειας που, ίσως, και ο ίδιος δεν είχε καταλάβει ότι υπάρχει στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού...

ΣΠΟΡΑΡ: Από τους παίκτες που ξέμειναν στο ρόστερ χωρίς να το θέλει η ομάδα ή ο ίδιος, αφού πια και ο παίκτης έχει ξενερώσει με όλη αυτή την προσπάθεια για να φύγει. Όταν έφτασε η Σλόβαν Μπρατισλάβας με πρόταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ (σημειωτέων ότι δεν έχει ποτέ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για να αγοράσει παίκτη), οι Πράσινοι ζήτησαν 2,5 εκατ. ευρώ! Δηλαδή ενώ θα μπορούσαν να πάρουν 1,5 εκατ. ευρώ και με το 1 εκατ. ευρώ που θα εξοικονομούσαν από το συμβόλαιό του να φτάσουν στα 2,5 εκατ. ευρώ κέρδος, προσπάθησαν να να βγάλουν 3,5 (2,5 από τη Σλόβαν και 1 από το συμβόλαιο του Σπόραρ). Αντ' αυτού παρακαλούσαν στο τέλος τον πεπειραμένο επιθετικό να πάει στην Ομόνοια (που είχε κάνει προεργασία ο Γιάννης Αναστασίου), αλλά ο Σπόραρ το αρνήθηκε. Μάλιστα η συμφωνία με τους Πράσινους της Κύπρου ήταν για να καλύψουν από κοινού το κασέ του (περίπου 500.000 ευρώ η κάθε ομάδα). Δηλαδή από εκεί που θα μπορούσε να είχε πάρει 2,5 εκατ. ευρώ ο Παναθηναϊκός συνολικά από την πώλησή του, επεδίωξε να τα κάνει 3,5 εκατ. ευρώ και, στο τέλος, προσπαθούσε να τον δανείσει πληρώνοντας από πάνω 500.000 ευρώ! Μάλιστα, τελικά θα μείνει στην ομάδα (δηλώθηκε και στην ευρωπαϊκή λίστα) και θα πάρει από την ΠΑΕ 1 εκατ. ευρώ για το συμβόλαιο της σεζόν που έρχεται... 

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Το γεγονός ότι δεν πωλήθηκε φέτος το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό μπορεί να φέρει, μεσομακροπρόθεσμα, προβλήματα αν δεν κινηθεί η ΠΑΕ σωστά. Και εξηγούμαστε: Ποια ομάδα ήθελε τον νεαρό δεξιό μπακ για να τον αγοράσει; Η Μπράγκα. Ποια άλλη; Η Μποταφόγκο. Σημείωση εδώ: Η Μποταφόγκο ήθελε και τον Ροντινέι, αν και ο Βραζιλιάνος όχι μόνο δεν θα φύγει από τον Ολυμπιακό αλλά τελικά θα υπογράψει και ανανέωση. Για να επιστρέψουμε στον Βαγιαννίδη, το γεγονός ότι δεν πωλήθηκε φέτος το καλοκαίρι ενώ στο τέλος τής τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα είναι ελεύθερος, περιπλέκει την περίπτωσή του. Πρέπει να κινηθεί άμεσα η διοίκηση για να του ανανεώσει το συμβόλαιο, αλλιώς σε λίγους μήνες θα τον χάσει τσάμπα. Και πρόκειται για παίκτη που αρέσει σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και φυσικά σε πολλές ομάδες Ελλάδας!