Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολύ δυνατές μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι, όπου ανέλαβε ο Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Γιάννης Αλαφούζος τίναξε την μπάνκα στον αέρα στην κυριολεξία, αφού έχει δώσει μέχρι στιγμής πάνω από 19 εκατ.Ευρώ για αγορές παικτών, οι οποίοι ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας. Ποιές είναι αυτές οι προσθήκες;

Επένδυσε πάνω από 19 εκατ.Ευρώ

Το «Τριφύλλι« αγόρασε με μισό εκατ.Ευρώ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τον Μπάλντογκ που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Πήρε δανεικό με το ίδιο ποσο για ενοίκιο τον Ουνάχι, διατηρώντας ρήτρα αγοράς πάνω από 11 εκατ.Ευρώ από τη Μαρσέιγ στο τέλος της σεζόν. Αγόρασε 1 εκατ.Ευρώ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέχρι το 2027 τον Φίλιπ Μαξ. Προηγουμένως είχε αγοράσει έναντι 1,5 εκατ.Ευρώ τον Ντραγκόφσκι από τη Σπέτσια, η παρουσία του οποίου ήταν καθοριστική στη ρεβάνς με τη Λανς, καθώς με τις αποκρούσεις του έδωσε την πρόκριση στη League Stage του Conference League.

Έτσι θα έχει αξιόπιστο τερματοφύλακα μέχρι το 2028. Θωράκισε όμως περαιτέρω τα μετόπισθεν με την απόκτηση του Ίνγκασον, η αγορά του οποίου από τη Μίντιλαντ κόστισε 3 εκατ.Ευρώ. Διπλάσια χρήματα επένδυσε για τον ερχομό του μεγάλου ταλέντου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Ουρουγουανού Φακούντου Πελίστρι, με το γκολ του οποίου άνοιξε ο δρόμος για την πρόκριση στην Ευρώπη με τη Λανς. Η μεγάλη βόμβα όμως ήταν η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Τετέ από τη Γαλατάσαραϊ, ο οποίος με το γκολ που σημείωσε στη γαλλική ομάδα κλείδωσε την πρόκριση, κάνοντας απόσβεση στην ουσία του μισού ποσού (η συμμετοχή στη League Stage θα φέρει 3,2 εκατ.Ευρώ) της μεταγραφής του, η οποία κόστισε 7,5 εκατ.Ευρώ.

Γιατί έχασε η ΑΕΚ Κορέα

Τώρα ο Παναθηναϊκός δουλεύει μια ακόμα βόμβα! Ο λόγος για τον Χοακίν Κορέα, μια μεταγραφή, για την οποία ψάχτηκε και η ΑΕΚ. Τα δεδομένα είναι απλά. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν υπολογίζεται στην Ίντερ από την Ινζάγκι, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε στα φιλικά και είχε μάλιστα καλή παρουσία, μπας και γυάλιζε σε άλλες ομάδες και έκαναν κίνηση να τον αποκτήσει. Η Ένωση περίμενε στη γωνία για να τον πάρει δανεικό, η ομάδα του Μιλάνου όμως ήθελε να τον πουλήσει και όχι να τον δώσει μεταγραφή με τέτοια μορφή συμφωνίας. Μάλιστα υπήρξαν σκέψεις μήπως του έλυναν το συμβόλαιο για να γλιτώσει από τα βάρη του συμβολαίου του, το οποίο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

Ο παίκτης αμείβεται με 4,5 εκατ.Ευρώ τον χρόνο, ένα ποσό που μαζί με τα μπόνους εκτινάσσεται πάνω από 6 εκατ.Ευρώ. Φυσικά αυτό δεν συνέφερε την ΑΕΚ, η οποία επιθυμούσε τον δανεισμό, για να μοιραζόταν μέρος των εξόδων. Ο Κορέα άλλωστε είναι ένας παίκτης που τον έψηνε διακαώς ο Αλμέιδα, πριν τον αποκλεισμό στην Ευρώπη.

Ο 29χρονος αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός έχοντας 114 ματς στην καριέρα του με 27 γκολ και 17 ασίστ και η τιμή που τον πουλά η Ίντερ είναι στα 7 εκατ.Ευρώ, 500.000 ευρώ λιγότερα από το ποσό που δόθηκε για τον Τετέ. Οπότε το ερώτημα είναι ένα εν προκειμένω: Θα διαθέσει ο Παναθηναϊκός άλλα 7 εκατ.Ευρώ για να κλείσει τις μεταγραφές με μία ακόμα βόμβα;