Ο Γουΐλιαν Μπόρζες ντα Σίλβα από τη μία, Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Ζούνιορ από την άλλη. Βραζιλιάνοι και οι δύο. Στα 36 τους χρόνια και οι δύο. Παιχταράδες με βαρύ βιογραφικό και οι δύο. Φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και οι δύο. Μέχρι και στο μαλλί, την αφάνα, μοιάζουν. Όμως, έχουν μια μεγάλη, χαώδη, διαφορά.

Μια διαφορά που είχα υπογραμμίσει σε πρόσφατο blog με τίτλο: Γιατί (αν έρθει) ο Γουΐλιαν στον Ολυμπιακό δεν θα μοιάζει με τον Μαρσέλο. Έγραφα αν γιατί τότε δεν είχε οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του.

Και σ' εκείνο το blog λοιπόν αλλά και σε ουκ ολίγα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ εδώ στο sportdog αναφορικά με το διετές πέρασμα του Γουΐλιαν από τη Φούλαμ και τη γνώμη του Μάρκο Σίλβα που αναπαρήχθησαν ΠΑΝΤΟΥ μετά, σε εφημερίδες, σάιτ και ραδιόφωνα, υπογραμμίστηκε ο επαγγελματισμός του νυν σταρ του Ολυμπιακού. Έναν επαγγελματισμό που άρχισαν να διαπιστώνουν ότι ισχύει με τα ίδια τους τα μάτια οι ερυθρόλευκοι.

Ξέρετε ποια ήταν η πρώτη αντίδραση του Γουΐλιαν όταν συνάντησε τον Μεντιλίμπαρ και τους συνεργάτες του; «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να είμαι πανέτοιμος το συντομότερο, θέλω να βοηθήσω την ομάδα», ήταν το σαφές νόημα όσων είπε. Και δεν το είπε απλά, το εννοούσε. Άρχισε άμεσα σκληρή δουλειά. Και του έκαναν σκληρή δουλειά οι ερυθρόλευκοι με συνέπεια τις πρώτες 1-2 μέρες να... λιώσει από την κούραση. Αλλά συνέχιζε γι' αυτό και κάποιοι τον αποκάλεσαν... σκύλο.

Δεν ξέρω τι έχει γραφτεί / ειπωθεί για την κατάσταση του Γουΐλιαν αλλά απαιτείται κοινή λογική, όχι inside information, δηλαδή να έχεις πληροφόρηση από... μέσα (τον Ολυμπιακό δηλαδή) για να καταλαβαίνεις ότι ο Βραζιλιάνος ήταν αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση. Έκανε ατομικές προπονήσεις αλλά αυτές, όσο καλές κι αν είναι ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική προετοιμασία μιας τοπ ομάδας όπως ο Ολυμπιακός. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας δηλαδή...

Όμως ο Γουΐλιαν και το είπε και το εννοούσε ότι θέλει να προπονηθεί σκληρά για να είναι έτοιμος το συντομότερο. Έκανε προπόνηση και το Σάββατο στο Ρέντη και ύστερα πήρε κι αυτός ανάσες για δύο μέρες. Η διάθεση για σκληρή προπόνηση και πολλή δουλειά του Γουΐλιαν αποτελεί τη μεγάλη του διαφορά με τον Μαρσέλο.

Θυμάστε τι σας έχω αποκαλύψει ότι έλεγε στον Μίτσελ τότε ο πρώην αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης; Κάθε φορά που του έλεγε ο Ισπανός τεχνικός να προπονηθεί πιο πολύ για να αποκτήσει καλύτερη φυσική κατάσταση ώστε να τον υπολογίζει για βασικό ο Μαρσέλο απαντούσε με τον εξής εκπληκτικό τρόπο: Αν ποτίζετε πολύ ένα λουλούδι τότε θα μαραθεί...

Intime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Για να επιστρέψουμε στον Γουΐλιαν που έχει και σημασία πια, έχει κάνει άλματα προόδου στη φυσική του κατάσταση. Και πλέον δεν είναι μακριά η στιγμή που θα τον δούμε να αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά. Μοιάζει πολύ δύσκολο να αγωνιστεί (προφανώς λίγο για αλλαγή μιλάμε, όχι για 11άδα) στο ματς της ερχόμενης Κυριακής (15/9) με τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστικής της Super League. Η εκτίμηση αυτή τη στιγμή κάνει λόγο για ντεμπούτο του Βραζιλιάνου σταρ στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 21/9 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πιο ξεκάθαρη θα είναι η εικόνα προς το τέλος της εβδομάδας που μόλις άρχισε όταν και ο Μεντιλίμπαρ θα κάνει επανεκτίμηση και της φυσικής κατάστασης του Γουΐλιαν και της γενικότερης ετοιμότητάς του.