Ο Φιλίπ Κίρχταγκ, ρεπόρτερ της Σάλτσμπουργκ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις επαφές του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Ουμάρ Σολέ, τονίζοντας ότι ο παίκτης δεν είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Τούμπα.

«Είναι ξεκάθαρη η κατάσταση, θέλει να αποχωρήσει από τη Σάλτσμπουργκ. Η ομάδα γνωρίζοντας ότι τελειώνει το συμβόλαιό του θέλει να τον πουλήσει για να πάρει χρήματα, αλλά δεν βρέθηκε κάποιο κλαμπ. Τώρα έκλεισε η μεταγραφική περίοδος στα μεγάλα πρωταθλήματα και ο Σολέ θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι το κατάλληλο βήμα για την καριέρα του» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι δύσκολος χαρακτήρα. Καθυστερήσουμε, για παράδειγμα, να πάει στις προπονήσεις και δεν είχε φίλους στην ομάδα. Η αποχώρηση θα ήταν καλή και για τις δύο πλευρές, αλλά είχε φανταστεί τον εαυτό του σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα και γι' αυτό δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα».

Για την πληροφορία ότι κόπηκε από τη Χόφενχάιμ λόγω προβλήματος στο γόνατο: «Ειπώθηκε αυτό, αλλά συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις της Σάλτσμπουργκ. Είχε έναν τραυματισμό τον τελευταίο καιρό, όμως, μου προκάλεσαν έκπληξη όσα λέχθηκαν για τον τραυματισμό του στο γόνατο. Εγώ πιστεύω όσα κοινοποίησε η Σάλτσμπουργκ. Νομίζω ότι κόπηκε για άλλο λόγο, ενδεχομένως για τον χαρακτήρα του, αλλά όχι για το γόνατο».

Τέλος σημείωσε: «Θα τους έλεγα στον ΠΑΟΚ ότι έχασαν έναν καλό παίκτη. Είναι φοβερός αμυντικός, αν βρεις το κουμπί του και τον διαχειριστείς θα αντλήσεις την ποιότητά του. Είναι ο καλύτερος αμυντικός της Σάλτσμπουργκ, μαζί με τον Πάβλοβιτς που πουλήθηκε. Έχει καλή πάσα κα καλή τεχνική, το μόνο πρόβλημα ήταν η συμπεριφορά του».