Με… θρίλερ στην υπόθεση Φοφανά ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος για την ΑΕΚ, η οποία άργησε πολύ να αποκτήσει τον επιθετικό που ήθελε, μέχρι να καταλήξει στον Φράντζι Πιερό.

AP / Alberto Saiz

Γενική παραδοχή αποτελεί ότι ο επιθετικός θα έπρεπε να είχε έρθει δύο μήνες νωρίτερα στην ομάδα, κάπου στις αρχές με μέσα Ιουλίου δηλαδή, προκειμένου να είχε δουλέψει μαζί του ο Ματίας Αλμέιδα αλλά να είχε δουλέψει κι εκείνος με τη σειρά του με την ομάδα.

Δεν είναι μόνο το πόσο πιο έτοιμος θα ήταν τώρα, στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά και ότι θα μπορούσαν να ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα στα θερινα ευρωπαϊκά προκριματικά. Δε το γνώριζαν αυτό οι άνθρωποι της Ενωσης; Σαφώς και τον γνώριζαν! Δεν προσπαθησαν για να φέρουν επιθετικό από το πάνω ράφι, που δεδομενα θα έκανε τη διαφορά; Μα, φυσικά!

Μια από τις περιπτώσεις επιπέδου που ασχολήθηκαν οι Κιτρινόμαυροι και δεν γράφτηκαν στον Τύπο, ήταν εκείνη του Κιλίτσι Ιχεανάτσο: 27χρονος επιθετικός, διεθνής με τη Νιγηρία (15 γκολ σε 55 ματς) και χρηματιστηριακή αξία 12 εκατ. ευρώ, που το καλοκαίρι του 2024 αποφάσισε να φύγει από τη Λέστερ και πήρε μεταγραφή στη Σεβίλλη - Σε αυτή την περίοδο είχε απασχολήσει η περίπτωσή του και την Ένωση.

Ο Ιχεανάτσο έκανε μεταγραφή 28 εκατ. ευρώ από τη Μάντσεστερ Σίτι για τη Λέστερ και είναι κλασσικός φουνταριστός - Αλλά μπορεί να παίξει και λίγο πιο πίσω. Ο μάνατζέρ του είναι ίδιος με εκείνον του Μουκουντί και δεν είχε αργήσει να δίαυλος επικοινωνίας με την Ένωση, αλλά δεν είχε προκύψει τελικά συμφωνία.

Ap / Rui Vieira

Στη Σεβίλλη δεν έχει καταφέρει να βρει, μέχρι στιγμής, θέση βασικού κι αυτό έχει κάνει ορισμένους να σκέφτονται την περίπτωσή του ενόψει του Γενάρη! Γιατί στη Σεβίλλη βρέθηκε στα τέλη Ιουλίου χωρίς να δαπανήσει ένα ευρώ η ισπανική ομάδα και, μπορεί να έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 (συν οψιόν μέχρι το 2027), αλλά η Σεβίλλη είναι προβληματική ομάδα τα τελευταία χρόνια και έτσι κι αλλιώς κάνει απίστευτα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση η Ένωση δεν έχει διαγράψει το όνομά του από τη λίστα της, από τη στιγμή που δεν βρέθηκε άκρη τον περασμένο Ιούλιο για να έρθει στην Ελλάδα. Κι αυτο κάτι μπορεί να δείχνει για το μέλλον...