Ο Μάριος Ηλιόπουλος μπήκε δυναμικά στην ΠΑΕ ΑΕΚ, γεμάτος πάθος για υπερβάσεις προκειμένου να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή. Και μπορεί το ξεκίνημα της σεζόν να έχει κυλήσει κάθε άλλο παρά ιδανικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το νέο ιδιοκτήση ότι δεν κάνει το καλύτερο που μπορεί. Μην ξεχνάμε ότι καλείται να προσαρμοστεί σε έναν νέο κόσμο, αυτόν της διοίκησης μίας ομάδας πρωταθλητισμού στο ποδόσφαιρο, που έχει τους δικούς του κανόνες. Παρ' όλα αυτά, τα "έσκασε" με το "καλημέρα" και έφερε παίκτες όπως οι Λαμέλα, Περέιρα, Στρακόσα και Κοϊτά.

Η οικονομική υπέρβαση του Μάριου Ηλιόπουλου δεν έγκειται μόνο στους παίκτες που απέκτησε η ΑΕΚ αλλά και στις προτάσεις που απέρριψε. Παρά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την απώλεια εσόδων, δεν... πήγαν πουθενά ούτε ο Ορμπελίν Πινέδα ούτε ο Λιβάι Γκαρσία.

Ειδικά για τον δεύτερο, το κέρδος μακροπρόθεσμα μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σίγουρα ήταν μεγάλος ο... πειρασμός για να μην πει η ΑΕΚ το "ναι", καθώς έφτασαν στα γραφεία της προσφορές άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον Γκαρσία. Η ίδια η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ αποκάλυψε πως αρνήθηκε προτάσεις για 22,5 και 27,5 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα μέσα στον Αύγουστο.

Ο Λιβάι Γκαρσία
InTime / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Στην υπόθεση Γκαρσία θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το υψηλό ποσοστό (40%) που κατέχει ακόμα η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον παίκτη. Συνεπώς, ακόμα και αν ο άσος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο πωλούταν για 27,5 εκατομμύρια, η ΑΕΚ θα καρπωνόταν τα 11 από αυτά. Μόνο που -σύμφωνα με πληροφορίες- αυτό παύει να ισχύει από το επόμενο καλοκαίρι!

Η συμφωνία με τη Μπεϊτάρ λήγει το 2025 και έτσι η Ένωση θα κατέχει πλέον το 100% των δικαιωμάτων του Λιβάι, δίχως να υφίσταται κάποιο ποσοστό μεταπώλησης. Με το βλέμμα στο μέλλον λοιπόν, η διοίκηση Ηλιόπουλου δεν ενέδωσε στην πίεση των "μνηστήρων" φέτος, γνωρίζοντας ότι από το επόμενο καλοκαίρι και μετά θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει τον διεθνή επιθετικό με... χρυσάφι, ειδικά αν κάνει καλή σεζόν!

Συν τοις άλλοις, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει ότι μάλλον κάτι ήξερε και η διοίκηση Μελισσανίδη που έκανε τα πάντα για να κρατήσει τον Λιβάι στην ΑΕΚ τα προηγούμενα καλοκαίρια...