Η χρονιά ξεκίνησε με αρκετή "μουρμούρα" για την ΑΕΚ σε αγωνιστικό και μεταγραφικό επίπεδο. Ειδικά το ζήτημα του σέντερ φορ, η καθυστέρηση στο να εντοπιστεί ο "εκλεκτός" και το... μακρόσυρτο θρίλερ με τον Φοφανά που τελικά είχε αρνητική κατάληξη, εκνεύρισαν τους φίλους της ομάδας.

Παρ' όλα αυτά, θα ήταν λάθος να ισχυριστεί κανείς ότι οι Κιτρινόμαυροι δεν έφτιαξαν δυνατό ρόστερ. Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετές επιλογές σχεδόν σε κάθε θέση, γεγονός που κάνει τον "ανταγωνισμό" στο ρόστερ υψηλό και τη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα δύσκολη αναφορικά με το ποιους θα επιλέγει σε κάθε ματς, αλλά και τους ρόλους που θα μοιράσει.

Intime / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ


Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν κάποιοι που θα την... πληρώσουν. Ο Κώστας Γαλανόπουλος και ο Γεράσιμος Μήτογλου δεν φαίνεται να υπολογίζονται από τον Αργεντινό τεχνικό. Οι δύο Έλληνες άσοι φαντάζει δύσκολο από εδώ και στο εξής να μπουν σε κάποια αποστολή για τη Super League, εκτός αν υπάρξουν τραυματισμοί. Περισσότερο στο Κύπελλο Ελλάδας θα ψάξουν τις ευκαιρίες τους οι δύο παίκτες, που ίσως αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλη ομάδα για τη συνέχεια της καριέρας τους από τον Ιανουάριο και έπειτα. Ο Αλμέιδα τους ξέρει καλά και από τη στιγμή που στην τρίτη του σεζόν στην ομάδα επιλέγει να τους αφήσει εκτός πλάνων, γίνεται εμφανές πως τα δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά για αυτούς. Ο Γαλανόπουλος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 (ετήσιες αποδοχές περίπου 250.000 ευρώ), ενώ ο Μήτογλου έως το 2026 (ετήσιες αποδοχές περίπου 70.000 ευρώ). Ο πρώτος, δηλαδή, μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο της συμφωνίας άρα τον Ιανουάριο μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του.

Σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται ο Πέτρος Μάνταλος, αν και σίγουρα... πιέζεται από την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν στη μεσοεπιθετική γραμμή. Για την ακρίβεια, ο Έλληνας άσος θεωρείται πιο πιθανό να βρίσκει θέση στην ΑΕΚ πλέον ως οκτάρι, θέση στην οποία χρησιμοποιείται και στην Εθνική Ελλάδας, παρά στη φυσική του θέση (δεκάρι ή στα άκρα της επίθεσης), καθώς εκεί υπάρχουν οι Λαμέλα, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ και άλλοι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα χειριστεί από εδώ και πέρα η ΑΕΚ την περίπτωση Μάνταλου, ο οποίος έχει πατήσει στα 33 του χρόνια και καρπώνεται σχεδόν 750.000 ευρώ ετησίως έως το 2026.

Intime / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


Από τη "μαύρη" λίστα αφαιρέθηκε ο Ζίνι λόγω του δανεισμού του στον Λεβαδειακό, όμως έχουν ξεμείνει οι Ροδόλφο Πισάρο και Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Οι Κιτρινόμαυροι... τρέχουν να βρουν ομάδα για τους δύο παίκτες στις αγορές όπου η μεταγραφική περίοδος δεν έχει κλείσει ακόμα. Ουσιαστικά η μετακόμιση σε Μεξικό (14/9), Αζερμπαϊτζάν (16/9) ή Ισραήλ (18/9) αποτελούν τις μοναδικές ρεαλιστικές πιθανότητες για να μπορέσει η Ένωση να "ξεφορτωθεί" τον Μεξικανό μέσο και τον Αυστριακό τερματοφύλακα. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν εξαιρετικά συμβόλαια που δεν θα σπάσουν εύκολα. Φαίνεται μάλιστα πως δεν έχουν πρόβλημα να "καθίσουν" πάνω σε αυτά χωρίς να παίζουν, αφού γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι δεν υπολογίζονται και είχαν πολύ χρόνο να βρουν άλλη ομάδα, όμως δεν το έκαναν. Για την ΑΕΚ είναι πρόβλημα να δίνει 1,1 εκατομμύριο στον Πισάρο και 920.000 ευρώ στον Στάνκοβιτς για έναν ακόμα χρόνο (το 2025 λήγουν τα συμβόλαιά τους) απλά για να... υπάρχουν στο ρόστερ!