Χωρίς νικητή και σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε το σαββατιάτικο (14/9) ματς της Λαμίας με την Καλλιθέα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.

To πάλεψαν οι δύο ομάδες για να πάρουν το τρίποντο στο «Αθανάσιος Διάκος», είχαν σημαντικές ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και μοιραία προέκυψε η ισοπαλία.

Η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά έφτασε τους 5 βαθμούς στην 5η θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν τρίτο ισόπαλο αποτέλεσμα και δεύτερο μακριά από την Αθήνα (έχουν 3 βαθμούς στη 10η θέση).

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, στο 13’ ο Μουτίνιο έκανε το συρτό σουτ από θέση έξω δεξιά και μπλόκαρε ο Κόστιτς.

Oι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο 18’, με τον Μέκιτς να εκτελεί απευθείας φάουλ συρτά και ο Μπαραγκάν ήταν σε ετοιμότητα.

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων εξουδετέρωσε το σουτ του Μέκιτς δύο λεπτά αργότερα από δεξιά της περιοχής, με τον Μανθάτη στο 32’ να σουτάρει διαγώνια από καλή θέση, αλλά ήταν αρκετά άστοχο το σουτ.

To α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, καθώς ήταν αρκετά μέτριο το ματς, με τον Ντεμέτριους να καταγράφει τη σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα στο 59’, κάνοντας ωραίο φαλτσαριστό σουτ από θέση μέσα αριστερά και υποχρεώνοντας σε σπουδαία απόκρουση τον Κόστιτς.

Στο 71’ ο Ραντόνια έκανε την καλή σέντρα από δεξιά, με τον Ενρίκες να μην μπορεί να βρει την μπάλα με το κεφάλι κι ενώ ήταν αφύλακτος, χάνοντας έτσι μια σημαντική ευκαιρία για τους Φθιώτες.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η συρτή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλαχομήτρου δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μπαραγκάν, με τον Βλαχομήτρο στο 76’ να κάνει μια σέντρα από αριστερά και την τελευταία στιγμή με δυσκολία απομάκρυνε ο Μότοκ, πριν φτάσει η μπάλα στον αμαρκάριστο Φουρτάδο.

Στο 83’ η Καλλιθέα απείλησε δις, με τον Τζιάνι να σουτάρει δυνατά εκτός περιοχής κι απέκρουσε δύσκολα ο Κόστιτς, με τον Βαλμπουενά στην επαναφορά να πασάρει στον Ντεμέτριους, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση από ιδανική θέση και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες στο 85’, με τον Ενρίκες να κάνει το δυνατό σουτ στην κίνηση από δεξιά της περιοχής και ήταν για λίγο άστοχο, για να αγγίξουν οι νεοφώτιστοι το 0-1 ένα λεπτό αργότερα και με τον Βαλμπουενά να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι με μακρινό σουτ.

Στο 90’+3 ο Φουρτάδο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κορνέζος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, στην τελευταία καλή φάση του ματς και με το Χ να κρίνεται, εντέλει, δίκαιο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς την Κομισοπούλου (Χανίων) και τον Διαμαντή (Ηπείρου), ενώ στο VAR ήταν ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων) και ο Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες: 60’ Ραντόνια, 66’ Αντράντε - 64’ Ισιμάτ-Μιρίν, 90’+3 Mατίγια.

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Αντράντε, Σάντμπεργκ (80’ Γκοτζαμανίδης), Κορνέζος, Ραντόνια, Μπίκοβ (69’ Ενρίκες), Νούνιες, Μέκιτς (69’ Δοϊρανλής), Ρινγκ (69’ Σαραμαντάς), Γκουίντο (53’ Φουρτάδο), Βλαχομήτρος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Σοϊρί, Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν, Μότοκ, Ντιμπά, Μερκάτι (70’ Ματίγια), Ντεμέτριους (85’ Λουκίνας), Μουτίνιο (70’ Βαλμπουενά), Ουλντρίκις (58’ Τζιάνι).