Σεφτέ στις νίκες στη φετινή Super League έκανε το βράδυ του Σαββάτου (14/9) ο Ατρόμητος, κερδίζοντας με 2-1 τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 4η αγωνιστική.

Ο Καρλίτος ήταν ο ΜVP για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία με ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ οι Αρκάδες είχαν υπηρεσιακό τεχνικό τον Στάικο Βεργέτη και ο Κλοντ Μακελελέ στις εξέδρες κράτησε πολλές σημειώσεις βλέποντας τη νέα του ομάδα να γνωρίζει και δεύτερη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα στο «Θ. Κολοκοτρώνης», μόλις στο 6’ ο Μανσούρ με δυνατή κοντινή κεφαλιά αξιοποίησε την εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος από δεξιά και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Μπαρτόλο στο 10’ θέλησε να απαντήσει άμεσα για τους «κυανοκίτρινους», εκτελώντας απευθείας φάουλ και με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18’ ο Καρλίτος από πλάγια δεξιά σούταρε δυνατά και η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ήταν πιο εύστοχος όμως στο 23’, επωφελούμενος από την γκάφα του Παπαδόπουλου.

Ο έμπειρος γκολκίπερ είχε βγει μακριά από την εστία του μετά από βαθιά μπαλιά του Αθανασίου από αριστερά, έκανε λάθος κοντρόλ στην προσπάθειά του να διώξει και ο Καρλίτος απλά πλάσαρε στο άδειο τέρμα για το 0-2.

Στο 29’ ο Άλβαρες έπιασε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε σταθερά, με τον Αθανασίου στο 33’ να απειλεί από αριστερά της περιοχής με σουτ και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία ο Ατρόμητος για τρίτο γκολ, με τον Μπάκου να κάνει το γύρισμα από δεξιά και με τον αφύλακτο Καρλίτος να μην έχει σωστή ισορροπία, αστοχώντας από κοντά.

Στο 40’ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι ύστερα από την ανατροπή του Παλάσιος από τον Κίνι, με τον Μπαρτόλο δύο λεπτά αργότερα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 1-2.

Στο 47’ ο Παλάσιος με ωραίο σουτ από θέση μέσα αριστερά υποχρέωσε σε σημαντική απόκρουση τον Χουτεσιώτη, με τους Αρκάδες να επιμένουν για το 2-2 και στο 50’ ο Χουτεσιώτης αντέδρασε και πάλι αποτελεσματικά στο κοντινό πλασέ στην κίνηση του Άλβαρες από αριστερά μετά την υπέροχη σέντρα του Κρέσπι με εξωτερικό φάλτσο.

Ο Ατρόμητος απάντησε στις ευκαιρίες στο 53’ και ήταν ο εξαιρετικός Καρλίτος αυτός που με σουτ από ιδανική θέση έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, έχοντας αποφύγει με έξοχη προσποίηση δύο αντιπάλους του.

Έπεσε κατόπιν ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Γκαρσία να προσπαθούν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και φτάσαμε στο 80’ για μια σημαντική φάση, όταν ο Καλτσάς σούταρε δυνατά εκτός περιοχής κι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης.

Κάτι άλλο αξιοσημείωτο δεν προέκυψε από εκεί και πέρα και ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Tσιάρας (Kαβάλας) με βοηθούς τον Οικονόμου (Αχαΐας) και τον Σάββα (Σερρών), ενώ στο VAR ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών) και ο Νικολακάκης (Λασιθίου).

Κίτρινες: 82’ Ντελί - 22’ Mίχορλ, 58’ Χουτεσιώτης, 70’ Φαν Βέερτ, 84’ Βρακάς, 90’ Kίνι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρθία (78’ Ζουγλής), Άλβαρες, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Αλάγκμπε (46’ Τζανδάρης), Μουνιόθ, Παλάσιος, Κρέσπι, Μπαρτόλο (72’ λ. τρ. Τζίμας), Άνταμ (60’ Καλτσάς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Αθανασίου, Μανσούρ, Μπρόρσον, Ουεντραόγκο, Έντερ Γκονζάλες (82’ Καλοσκάμης), Μπάκου (82’ Βρακάς), Ουάρντα, Μίχορλ (58’ Τσιγγάρας), Καρλίτος (69’ Φαν Βέερτ).