Στον αστερισμό του Σαντιάγκο Έσε κινήθηκε για αρκετό καιρό το ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού το περασμένο διάστημα, καθώς υπήρξαν δύο προτάσεις (μέχρι 17-18 εκατ. ευρω!) για την παραχώρηση του νεαρού άσου αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης τις είχε απορρίψει.

Λέγεται ότι ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτων ενημέρωσε ότι μονο με 25 εκατ. ευρώ μπορεί να παραχωρηθεί το καλοκαίρι του 2024 ο διεθνής Αργεντινός άσος, αλλά τέτοιο ποσό δεν προέκυψε ποτέ - Τουλάχιστον ως επίσημη πρόταση.

Και πάμε τώρα στο αγωνιστικό: Αξίζει τα 17-18 εκατ. ευρώ ο Έσε; Τα αξίζει και με το παραπάνω, κι αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που υπήρξε τέτοια πρόταση και, φυσικά, θα υπάρξει και μεγαλύτερη. Γιατί είναι ένας σύγχρονος χαφ που τρέχει, μαρκάρει, κόβει, μοιράζει την πρώτη μπάλα. Σαφώς και έχει θέματα που πρεπει να βελτιώσει, αλλά κάνει μπαμ από μακριά ότι δεν έχει άλλον τέτοιον παίκτη ο Ολυμπιακός!

Κι όταν λέμε ότι κάνει μπαμ, εννοούμε ότι δεν υπάρχει κάποιος πίσω από τον Έσε για να αναλάβει τον ρόλο του όταν δεν παίζει - Ίσως καπως ο Στάμενιτς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού με αξιώσεις. Υπάρχουν αμυντικοί χαφ στο Λιμάνι, άλλος Έσε δεν υπάρχει!

Κι εδώ είναι που έρχεται το ρεπορτάζ: Ποιον παίκτη έχουν σταμπάρει οι Πειραιωτες για τα χαφ και τον προσεχή Γενάρη ή για το καλοκαίρι του 2025; Τον Κριστιάν Ορντόνιεζ! Αργεντινός χαφ με στοιχεία ακριβώς σαν εκείνα του Εσε, σε σωματότυπο, στιλ παιχνιδιού κ.λπ., που παίζει στη Βελέζ και έχει 2 εκατ. ευρώ market value. Είναι μόλις 20 ετων, βρίσκεται στα ραντάρ των μικρών εθνικων ομάδων στην Αργεντινή, και πρόκειται αναμφίβολα για μια εξαιρετική περίπτωση που μπορεί να φέρει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη.

Γιατί ο Έσε αν συνεχίσει με την ίδια απόδοση, το καλοκαίρι του 2025 ή, το αργότερο, το καλοκαίρι του 2026 θα φύγει με μεταγραφή σε μεγάλο πρωτάθλημα. Μπορεί ο Ορντόνεζ να έρθει στο Λιμάνι; Αρχικά να πούμε ότι η Βελέζ είναι ομάδα που ξέρει πώς να πουλήσει ακριβά, αλλά και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολύ καλά deal στη Λατινική Αμερική.

Σε κάθε περίπτωση κρατήστε το όνομα του 20χρονου άσου, γιατί αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή στα χνάρια του Έσε, που δικαιώνει τους Πειραιώτες για την επιλογή του και ετοιμάζεται να φέρει πολλά λεφτά στα ταμεία τους...