Οι μεταγραφές έκλεισαν, τα ρόστερ των ελληνικών ομάδων ολοκληρώθηκαν, οπότε είναι μία ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στη δυναμική των Big4 στην επίθεση, όπου τρεις εκ των τεσσάρων μεγάλων της Super League έκαναν κινήσεις ενίσχυσεις. Με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τη συνολική εικόνα κάθε επιθετικού, σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την περσινή σεζόν, γίνεται μια σύγκριση της δυναμικότητας των διεκδικητών του τίτλου στην αιχμή του δόρατος. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό υπερατού, το οποίο δείχνει κάποια στοιχεία για το επίπεδο που βρίσκονται οι ομάδες.

Οι αριθμοί βγάζουν πρωταθλητή στο σκοράρισμα τον Παναθηναϊκό. Με τον Ιωαννίδη να σκοράρει 23 γκολ και 9 ασίστ σε 44 ματς, τον Σπόραρ με 13 γκολ και 3 ασίστ σε 43 παιχνίδια και τον Γιερεμέγεφ 8 γκολ, 1 ασίστ σε 17 αναμετρήσεις, το Τριφύλλι πήρε συνολικά 44 γκολ από τους φορ του. Ο Ιωαννίδης όσο συνεχίζει να σκοράρει, τόσο ανεβάζει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Φέτος το καλοκαίρι πολλές ομάδες έκαναν παρέλαση στα πόδια του. Ο Γιάννης Αλαφούζος όμως ήταν ανένδοτος στο ενδεχόμενο πώλησης του, τουλάχιστον τη φετινή σεζόν.

Παναθηναϊκός
Φώτης Ιωαννίδης: 23 γκολ
Άντραζ Σπόραρ: 13 γκολ
Αλεξάντερ Γιερεμέγεφ: 8 γκολ
Σύνολο: 44 γκολ

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει τη μηχανή των γκολ που ακούει στο όνομα Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός σε Ελλάδα και Ευρώπη είχε πέρσι 33 γκολ και 3 ασίστ, σε 50 παιχνίδια. Ο Ρομάν Γιάρεμτσουκ, τον οποίο η ομάδα του Πειραιά αγόρασε 2 εκατ.Ευρώ από την Κλαμπ Μπριζ είχε πέρσι 8 τέρματα σε 34 συμμετοχές. Ο Κααμπί αναμένεται και φέτος να είναι το σημείο αναφοράς των «ερυθρόλευκων» στην αιχμή του δόρατος, αν και ο Ουκρανός έχει δείξει πως θα εξελιχθεί σε πολύ καυτό εκτελεστή τη φετινή σεζόν. Σκόραρε άλλωστε δίνοντας λύση στον αγώνα με την Athens Kallithea.

Ολυμπιακός
Αγιούμπ Ελ Κααμπί: 33 γκολ
Ρόμαν Γιάρεμτσουκ: 8 γκολ
Σύνολο: 41 γκολ

Τρίτη έρχεται η ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία άργησε να πάρει μπροστά την περσινή σεζόν, εξαιτίας των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν. Σημείωσε 14 γκολ και 4 ασίστ σε 27 συμμετοχές. Ο Φραντζί Πιερό, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Μακάμπι Χάιφα έναντι 3,5 εκατ.Ευρώ σημείωσε με τη φανέλα της ισραηλινής ομάδας 26 γκολ και 8 ασίστ. Αμφότεροι σκόραραν λοιπόν 40 τέρματα. Μέλλει να δούμε πως θα τους διαχειριστεί ο Ματίας Αλμέιδα. Θα προτιμήσει έναν από τους δύο ή και τους δύο στο βασικό σχήμα; Πάντως ο Αϊτινός που αποτελεί καλοκαιρινή προσθήκη έχει πιο γεμάτο ιστορικό από σκοράρισμα, με καθοριστικά τέρματα στην προηγούμενη ομάδα του στην Ευρώπη.

AEK
Λιβάι Γκαρσία 14 γκολ
Φραντζί Πιερό 26 γκολ
Σύνολο: 40 γκολ

Τελευταίος στα γκολ των επιθετικών του έρχεται ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, ο οποίος από πέρσι ήταν πλέον εμφανές, ότι ήταν «φτωχός» από φορ... killer, αφού η μεταγραφή του Σαμάτ αποδείχτηκε σκέτη αποτυχία. Ο Μπράντον Τόμας την περσινή σεζόν σκόραρε 12 τέρματα σε 55 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ ο Φίοντορ Τσάλοφ που αγοράστηκε για 3 εκατ.Ευρώ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε με τη ρωσική ομάδα 16 γκολ και 5 ασίστ σε 41 συμμετοχές. Ο Λουτσέσκου μάλιστα έδειξε, ότι προτιμά τον Ισπανό από τον Ρώσο φορ, διότι ο πρώτος είναι περισσότερο παίκτης ομάδας, ενώ ο δεύτερος είναι καθαρός εκτελεστής. «Δουλεύει για τον εαυτό του», είχε αναφέρει συγκεκριμένα.

ΠΑΟΚ
Μπράντον Τόμας 12 γκολ
Φίοντορ Τσάλοφ 16 γκολ
Σύνολο: 28 γκολ