Σε ρυθμούς Σούπερ Λιγκ έχουμε επιστρέψει τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι υποχρεώσεις τής Εθνικής ομάδας έχουν μείνει στο παρελθόν μετά τα δύο πολύ επιτυχημένα πρώτα παιχνίδια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο τού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Το εμβληματικό ματς τής 4ής αγωνιστικής είναι το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, στην Τούμπα, που η ομάδα τού Ντιέγκο Αλόνσο θέλει να ξεκινήσει την εντός συνόρων αντεπίθεσή της. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να το καταφέρει σε μια καυτή έδρα και απέναντι σε αντίπαλο που έχει μπει πολύ καλύτερα στο πρωτάθλημα από τους Πράσινους;

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, πολύ περισσότερο σε ένα ντέρμπι, και εδώ δεν γράφουμε για να αναλύσουμε το ματς πριν αρχίσει αλλά ούτε και για να δώσουμε προγνωστικά. Γράφουμε για να αποκαλύψουμε την ατάκα που κυκλοφορεί ευρέως για τον Παναθηναϊκό και τον προπονητή του: "Αν χάσει με μεγάλο σκορ ο Παναθηναϊκός, ο Ντιέγκο Αλόνσο θα έχει πρόβλημα"!

InTime / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Βέβαια είτε ήττα με 1-0 είτε με 4-0 οι Πράσινοι πάλι 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή θα είναι και, φυσικά, θα μοιάζει βουνό η σκέψη να μπουν σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. Αλλά το point δεν είναι η βαθμολογική διαφορά ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ χάσει το ματς ο Παναθηναϊκός (γιατί σε περίπτωση νίκης ή ακόμα και ισοπαλίας το σενάριο που αναφέρουμε, προφανώς, θα αποσυρθεί για την κουίντα), αλλά το μέλλον του Αλόνσο στην ομάδα. Γιατί όσο κι αν αναγνωρίζουν όλοι στην ομάδα την καλή εικόνα στα ευρωπαϊκά ματς αλλά και την πρόκριση στους ομίλους τού Conference League έναντι ενός αντιπάλου όπως η Λανς, η κατάσταση εντός των συνόρων είναι ήδη επιβαρυμένη.

Προφανώς και η διοίκηση στηρίζει και πιστεύει τον Ντιέγκο, για αυτό βρίσκεται ακόμα στη θέση του άλλωστε, ωστόσο το σενάριο αναφέρει τι θα γίνει σε περίπτωση ήττας και, μάλιστα, με ευρύ σκορ. Τότε ο Αλόνσο δεν θα μπορεί να αισθάνεται άνετα στον πράσινο πάγκο... 

InTime / ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Θα χτυπήσει το τηλέφωνο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο; Εμείς θα πούμε ότι ο Πορτογάλος δεν πρόκειται να έρθει άμεσα (μέσα στα επόμενα χρόνια δηλαδή) στην Ελλάδα για να προπονήσει. Αλλά ο Βλάνταν Ίβιτς, που είναι χωρίς ομάδα από την περασμένη άνοιξη που έφυγε από την Κράσνονταρ και δεν χρειάζεται προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα για να κάνει πρωταθλητισμό, είναι ένα όνομα που ακούγεται έντονα τα τελευταία 24ωρα. Το πρόβλημα έχει να κάνει το παρελθόν του και όσα είχαν γίνει στη Λεωφόρο πριν μερικά χρόνια με την.. μπύρα!