Συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα έδωσε ο ΟΦΗ την Κυριακή (15/9), επικρατώντας με 3-2 του Άρη στο «Γεντί Κουλέ», όπως δηλαδή είχε συμβεί και στο ματς της περσινής σεζόν.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πήρε δεύτερη σερί νικη μετά το διπλό στο Βόλο, για να υποχρεώσει τους «κίτρινους» στην πρώτη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Στο ματς της 4ης αγωνιστικής οι παίκτες του Άκη Μάντζιου άγγιξαν νωρίς το 0-1, καθώς στο 6’ ο Σίστο με ωραίο φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε το δοκάρι, για να απαντήσει ο ΟΦΗ στις ευκαιρίες δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Φούντας έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ήταν αδύναμο το σουτ που έκανε και μπλόκαρε ο Κουέστα.

Στο 11’ ο Γιουνγκ από πάσα του Σενγκέλια αστόχησε από τη μικρή περιοχή και σε μια μεγάλη ευκαιρία για τους Ηρακλειώτες, οι οποίοι τελικά βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ίδιου παίκτη στο 21’, παράβαση που καταλογίστηκε δύο λεπτά νωρίτερα για ανατροπή του Νους από τον Μοντόγια.

Ο Νους στο 39’ νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Κουέστα από αριστερά της περιοχής και το α’ ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, καθώς ο Άρης -πλην της φάσης με τον Σίστο- ήταν ακίνδυνος και ασύνδετος.

Στο β’ ημίχρονο ο Μορόν στο 50’ έπιασε το δυνατό διαγώνιο σουτ από δεξιά, για να διώξει με δυσκολία ο Χριστογεώργος, ενώ πέντε λεπτά αργότερα έκανε το γυριστό σουτ μετά τη σέντρα του Νταρίντα από δεξιά, αλλά έφυγε πολύ ψηλά άουτ η μπάλα.

Ο ΟΦΗ ήταν πιο αποτελεσματικός και στο 57’ ο Λαμπρόπουλος με δυνατή κοντινή κεφαλιά έγραψε το 2-0, αξιοποιώντας το φάουλ που εκτέλεσε από αριστερά ο Σενγκέλια.

Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και μείωσαν στο 68’ με το εύστοχο πέναλτι του Μορόν (βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα), καθώς ο Χατζηθεοδωρίδης υπέπεσε στην παράβαση δύο λεπτά νωρίτερα κάνοντας χέρι.

Στο 71’ λίγο έλειψε να γίνει και το 2-2, με τον Φαμπιάνο να πιάνει την κεφαλιά μετά το φάουλ που εκτέλεσε από αριστερά ο Μόντσου, για να φύγει η μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ για λίγο άστοχο ήταν και το σουτ του Σαβέριο στο 80’ από πλεονεκτική θέση.

Αντίθετα, ο Σαλσίδο στο 82’ με φοβερό σουτ από θέση μέσα δεξιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουέστα (δεν μπόρεσε καν να βρει την μπάλα ο Ισπανός γκολκίπερ με τα χέρια απλωμένα), γράφοντας το 3-1 και με την μπάλα να έχει βρει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι, για να κάνει έτσι και ιδανικό ντεμπούτο με τους Κρητικούς.

Στο 86’ ο Μορόν κέρδισε νέο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, για ανατροπή του από τον Χατζηθεοδωρίδη, για να ευστοχήσει ξανά από την άσπρη βούλα στο 88’ για το 3-2, ενώ στο 90’+4 ο Ζαμόρα με προβολή υποχρέωσε τον Χριστογεώργο να διώξει δύσκολα κι ενώ η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Eντέλει, ο ΟΦΗ πανηγύρισε τη σπουδαία εντός έδρας νίκη με το τελικό 3-2.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) με βοηθούς τον Κωσταρά (Αιτωλοακαρνανίας) και τον Κολλιάκο (Αθηνών), ενώ στο VAR ήταν ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και ο Τριανταφύλλου (Αρκαδίας).

Κίτρινες: 27’ Νους, 42’ Μπαΐνοβιτς, 75’ Αποστολάκης - 28’ Νταρίντα, 77’ Μορόν.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Αποστολάκης (78’ Κουτεντάκης), Μπαΐνοβιτς, Φούντας (73’ Μπάκιτς), Νους (73’ Σαλσίδο), Σενγκέλια (90’+1 Ριέρα), Γιουνγκ (90’+1 Καραχάλιος).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (73’ Βέλεθ), Σιφουέντες (89’ Ζαμόρα), Νταρίντα (64’ Μόντσου), Σίστο (64’ Φετφατζίδης), Ντιαντί (46’ Σαβέριο), Μανού Γκαρθία, Μορόν.