Πριν το παιχνίδι της Τούμπας υπήρχε μια υπέρμετρη αισιοδοξία στη Θεσσαλονίκη, ότι ο ΠΑΟΚ θα καθάριζε τον Παναθηναϊκό (σ.σ. ακόμα και ο Λουτσέσκου είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ότι τον είχε στο χέρι) και θα έστελνε τον Ντιέγκο Αλόνσον για επίδομα ανεργίας.Το ισόπαλο 0-0 το βράδυ της Κυριακής μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει για την εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία ενισχύθηκε πολύ λιγότερο σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου και έδειξε ξεκάθαρα, ότι είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και στην τελική προσπάθεια.

Intime / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΠΑΟΚ βέβαια κυριάρχησε έναντι του αντιπάλου του και η παρουσία του ήταν θετική μέχρι ενός σημείου. Είχε περισσότερη ένταση και έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Κοτάρσκι, ο οποίος απειλήθηκε για πρώτη φορά στις καθυστερήσεις του πρωτόυ ημιχρόνου. Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν μπήκαν με την ίδια έναταση στο παιχνίδι τους στο δεύτερο μέρος και ο ρυθμός τους σε σχέση με το πρώτο ήταν αισθητά πιο πιεσμένος. Κουράστηκε; Έμεινε από ανάσες; Στερήθηκε φαντασίας; Πάντως οι κινήσεις από τον πάγκο δεν βοήθησαν καθόλου. Και δεν μπόρεσε σε όλο το παιχνίδι να παράγει ευκαιρίες.

Τον έσωσε ο Κοτάρσκι

Ούτε οι Καμαρά-Ντεσπότοφ, ούτε ο Σορετίρε κατάφεραν να δώσουν κάτι άλλο στο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι απέναντι στην καλά διαβασμένη αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε την ίδια τακτική από το πρώτο λεπτό μέχρι τη λήξη. Έμεινε πίσω και περίμενε τον ΠΑΟΚ, με στόχο να τον χτυπήσει σε αντεπιθέσεις, κάτι που συνέβη σε χρόνο καθυστερήσεων και στα δύο ημίχρονα, κάτι που σίγουρα αποτυπώνει και ένα δείγμα χαλάρωσης. Στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε τυχερός, γιατί ο Πελίστρι σημάδεψε... παραλία και όχι εστία, ενώ στην εκπνοή του ματς ο Κοτάρσκι ήταν αυτός που τον κράτησε στη φάση με τον Ιωαννίδη.

Intime / ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μεγάλη απογοήτευση με Τσάλοφ

Στην αποστολή της αναμέτρησης υπήρξαν παίκτες που αποκτήθηκαν πρόσφατα, όπως ο Μπακαγιόκο και ο Κόλεϊ. Ο Λουτσέσκου όμως έχει δείξει, ότι ειδικά σε τέτοια παιχνίδια που έχουν σοβαρό βαθμολογικό ενδιαφέρον χρησιμοποιεί παίκτες με τους οποίους έχει δουλέψει και έχουν χημεία με την ομάδα. Στο αρχικό σχήμα υπήρξε όμως καλοκαιρινή μεταγραφή.

Αναφερόμαστε στην παρουσία του Φιόντορ Τσάλοφ, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 3 εκατ.Ευρώ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Λουτσέσκου τον έριξε αναγκαστικά στη μάχη με τον Παναθηναϊκό λόγω του τραυματισμού του Μπράντον Τόμας, ο οποίος έχει παράδοση στα παιχνίδια με τους “πράσινους” και αν δεν ήταν λαβωμένος, ο Ρουμάνος τεχνικός θα τον προτιμούσε έναντι του Ρώσου επιθετικού, ο οποίος η αλήθεια είναι, ότι ήταν σκέτη απογοήτευση. Ο παίκτης είχε ένα σουτ πάνω στον Ντραγκόφσκι και άλλη μία προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο και από εκεί και πέρα ήταν εντελώς εξαφανισμένος.

Τί θέλει να πει ο ποιητής με Σαμάτα;

Η αλήθεια είναι, ότι οι Ρώσοι θέλουν κάποιον χρόνο προσαρμογής σε νέα περιβάλλοντα. Το είχαμε δει και πέρσι με τον Ντεσπότοφ. Το αναγνώρισε και ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ότι προφανώς χρειάζεται περισσότερο διάστημα για να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο. Τον δικαιολόγησε δηλαδή, ότι προέρχεται από διαφορετικό πρωτάθλημα με διαφορετική νοοτροπία, οπότε πρέπει να του δοθεί λίγος καιρός για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Μάλιστα ζήτησε υπομονή και παραλλήλισε τον Τσάλοφ με ραντεβού για δείπνο με κοπέλα, την οποία χρειάζεται κανείς υπομονή για να την... ρίξει

Στην ουσία όμως ο Λουτσέσκου τον... έκαψε με την αντικατάστασή του με τον Σαμάτα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε βέβαια αυτή η κίνηση την πλάκα τη, γιατί είδαμε όλη την Τούμπα να προσπαθεί να τονώσει τον Τανζανό, ενώ ο σκηνοθέτης έδειξε και κάποια πλάνα με οπαδό να τον σταυρώνει... Ωστόσο η ουσία της υπόθεσης ίσως να είναι διαφορετική. Ο Σαμάτα είναι ένας παίκτης που δεν υπολογίζεται και η κίνηση του Ρουμάνου ήταν σαν να εξίσωσε τον Τσάλοφ με έναν κομμένο. Μπορεί το μήνυμα να ήταν διαφορετικό και να θέλει καλύτερη αποκωδικοποίηση, αλλά και μόνο, ότι χρησιμοποιήθηκε ένας ποδοσφαιριστής χωρίς μέλλον στην Τούμπα αντί μιας καλοκαιρινής μεταγραφής είναι μία κίνηση που έχει το νόημα της.

Το θετικό είναι, ότι ο Λουτσέσκου ετοιμάζεται να δοκιμάσει τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα στο επόμενο ματς με τον Βόλο. Αναφερόμαστε στον Κόλεϊ και τον Μπακαγιόκο, για τον οποίο αποκάλυψε, ότι δεν υπολόγιζε να τον έχει στην αποστολή, αλλά η εικόνα του στην προπόνηση του άλλαξε τη γνώμη.