Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της ΑΕΚ εναντίον του Βόλου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League δεν ήταν άλλος από τον Φραντζί Πιερό. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης δεν προοριζόταν για βασικός. Οι ενοχλήσεις του Λιβάι Γκαρσία όμως πριν το παιχνίδι ανάγκασαν τον Ματίας Αλμέιδα να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Ο Αργεντινός τεχνικός έθεσε προληπτικά τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο εκτός αποστολής και έριξε στο αρχικό σχήμα τον φορ από την Αϊτή.

iNTIME

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έκανε το καλύτερο ντεμπούτο, αφού σκόραρε στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ και στο τέλος της αναμέτρησης οι Ενωσίτες τον ψήφισαν πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα. Ο Πιερό λοιπόν έδειξε με το καλησπέρα, ότι μπορεί να καταστεί το όπλο που χρειαζόταν η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού στην επίθεση. Μην ξεχνάμε, ότι η Ένωση το βράδυ της Δευτέρας έπαιζε με πολύ καραμπινάτες απουσίες, όπως του Λαμέλα και του Γκατσίνοβιτς (αλλά και των Μουκουντί-Βίντα στην άμυνα). Γι'αυτό άλλωστε ο Αλμέιδα είχε ξεκαθαρίσει μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη για τις μεταγραφές, ότι η μόνη προσθήκη που χρειαζόταν ήταν ενός επιθετικού...

Η εντολή Αλμέιδα

Η αποκάλυψη για Πιερό ήρθε πάντως από τον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος τον... τάισε στη φάση του πρώτου γκολ και ήταν εκ των διακριθέντων της αναμέτρησης. Ο διεθνής Έλληνας δεξιός μπακ ρωτήθηκε μετά τον αγώνα για τις συμβουλές που έδωσε σε εκείνον και τον Πήλιο από τον Αλμέιδα. Αποκάλυψε λοιπόν, ότι ο Αργεντινός τεχνικός τους ζήτησε, να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το ύψος και τη δύναμη του Αϊτινού επιθετικού, ο οποίος ενθουσίασε τους οπαδούς.

Οι δηλώσεις του Πιερό δεν στερήθηκαν ομαδικού πνεύματος. Ο επιθετικός χαρακτήρισε σημαντικό τον συμπαίκτη του, αν και οι τοποθετήσεις του για τον τρόπο που πανηγυρίζει (σαν να μιλάει στο κινητό) ίσως να προκάλεσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό. Οι οπαδοί της ΑΕΚ πάντως αναγνώρισαν με το χειροκρότημά τους όλους όσους έπαιξαν καλά στο χθεσινό παιχνίδι, όπως ο έτερος σκόρερ Κοϊτά. Επιφύλαξαν όμως ιδιαίτερης υποδοχής και στον Σωτήρη Τσιλούλη που έκανε επίσης το ντεμπούτο του και τον προηγούμενο καιρό ακούστηκαν διάφορα για την παρουσία του στην ομάδα, παρότι αποτέλεσε καλοκαιρινή προσθήκη.

Η μεγάλη ανατροπή

Αν γίνει η ανατροπή με το θέμα του Μαρσιάλ, όπως διαμηνύουν διάσημοι Ευρωπαίοι μεταγραφολόγοι, τότε η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο στην επίθεσή της, αποκτώντας έναν παίκτη επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ, άσχετα αν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον είχε αποκτήσει έναντι 60 εκατ.Ευρώ, δεν έπιασε. Με Μαρσιάλ  και Πιερό, οι οποίοι μιλούν την ίδια γλώσσα, τη γαλλική,  οι ΑΕΚτζήδες θα ξεχάσουν σίγουρα τον Λιβάι Γκαρσία. Φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν ο Γάλλος με τον Αϊτινό στην αιχμή του δόρατος. 

Όσον αφορά τα νούμερα της υπόθεσης, η Ένωση φέρεται να του προσφέρει καλύτερο συμβόλαιο από του Έρικ Λαμέλα (2,5 εκατ.Ευρώ), το οποίο ξεπερνά τα 3 εκατ.Ευρώ. Οπότε οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες στον πλανήτη... ΑΕΚ.