Μπορεί να βρισκόμαστε μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά, σαφώς, υπάρχει ακόμα κινητικότητα στις μεταγραφικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Που αφορούν, μάλιστα, μεγάλες ελληνικές ομάδες, που ακόμα φαίνεται ότι δεν έχουν κλείσει αυτό το κεφάλαιο.

Προφανώς πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η ΑΕΚ, καθώς το όνομα του Ροδόλο Πισάρο βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω της Μαζατλάν - Της μεξικανικής ομάδας που δεν βγάζει και μάτια δα στο πρωτάθλημα της χώρας.

ΠΙΣΑΡΟ: Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, που μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ, ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι τού 2023 μετά από εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα - Ο Αργεντινός προπονητής είχε ήδη αποδείξει ότι "κόβει" το μάτι του με την περίπτωση του Πινέδα, ο Πισάρο δεν δεσμευόταν από συμβόλαιο και ήρθε εύκολα και δωρεάν στην ΑΕΚ. Μόνο που δεν είχε την παρουσία τού συμπατριώτη του στην Ένωση, δεν έγινε ποτέ επιδραστικός στην 11άδα, με αποτέλεσμα το μέλλον του να βρίσκεται μακριά από τους Κιτρινόμαυρους. Βέβαια η Μαζατλάν δεν είναι κάποιο μεγαθήριο στο Μεξικό - Το ακριβώς αντίθετο, αφού λογίζεται ως ομάδα 10άδας του βαθμολογικού πίνακα - Για παράδειγμα τώρα είναι 13η.

Ο Ροδόλφο Πισάρο
InTime

ΠΙΣΑΡΟ/1: Η Μαζατλάν, δηλαδη, δεν είναι μια Τίγκρες, μια Τολούκα, μια Πούμας, μία Τσίβας, μια Μοντερέι, κάποια από τις μεγάλες ομάδες της χώρας τέλος πάντων. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δώσει μεγάλο κίνητρο στον Πισάρο ούτε αγωνιστικά αλλά ούτε και οικονομικά. Παρόλα αυτά ο πεπειραμένος άσος βρέθηκε στη φάση "όπου φύγει-φύγει", αφού κατάλαβε ότι το μέλλον του δεν βρίσκεται στην Ένωση. Μάλιστα η πληροφορία που υπάρχει αναφέρει ότι δεν θα δοθεί δανεικός, αλλά ελεύθερος. Ήρθε με market value στα 3 εκατ. ευρώ και, τώρα, η αξία του έχει φτάσει στο 1,5. Δεν του φταίει και κανείς εδώ που τα λέμε του Ροδόλφο, γιατί την ευκαιρία του να περάσει στην Ευρώπη στα 29 του χρόνια, με προπονητή που τον ξέρει και με τον Πινέδα ήδη στην ομάδα, την είχε. Αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε.

ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ: Μαζί με τον Αθανασιάδη ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν στην πόρτα τής εξόδου στη νέα εποχή της ΑΕΚ, αν και ο Έλληνας άσος βρήκε εύκολα ομάδα. Ο διεθνής Αυστριακός, όμως, όχι ακόμα. Υπάρχει λύση για να φύγει; Τα πρωταθλήματα που έχουν ακόμα ανοιχτό παράθυρο, είναι ελάχιστα. Και σίγουρα δεν είναι και τα πιο ενδιαφέροντα - Σε Αίγυπτο και Εμιράτα είναι οι δύο καλύτερες προοπτικές. Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι αποτελεί περιουσιακό στοιχείο τής ομάδας και έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, αποκλείει κάποιος να επιστρέψει ως τρίτη λύση στους τερματοφύλακες; Γιατί ναι μεν υπάρχουν οι Στρακόσια και Μπρινιόλι, αλλά οι υπόλοιποι είναι πιτσιρικάδες. Δεν έχει θέση στο Νο3 της ιεραρχίας ο Στάνκοβιτς, να παίξει και σε κανένα ματσάκι Κυπέλλου και να φύγει τον Γενάρη με κάποιο ελάχιστο ποσό; Πληρώνει και 950.000 ευρώ ο Ηλιόπουλος…

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς
InTime

ΚΟΥΑΪΣΟΝ: Μεταγραφικό σενάριο με τον 31χρονο επιθετικό υπάρχει στον Άρη, με καλό βιογραφικό σε Σουηδία (ΑΪΚ Στοκχόλμης), Ιταλία (Παλέρμο) και Γερμανία (Μάιντς). Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την Αλ Ετιφάκ, την ομάδα που προπονεί ο Στίβεν Τζέραντ, άρα έχει χρόνο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη για να υπογράψει στον Άρη (ή αλλού). Κι εδώ είναι που αρχίζουν τα ενδιαφέροντα: Πώς πηγαίνουν οι επαφές με τους Κίτρινους; Από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα έχει λήξει το θέμα. Γιατί θέλει επιθετικό ο Άρης; Για να μην έχει τα περσινά, που ο Μορόν έβγαλε το πρώτο μισό της σεζόν χωρίς βοήθεια! Κυκλοφορεί και ο Ανσαριφάρντ ακόμα ελεύθερος, αλλά αν τον ήθελαν οι Κίτρινοι δεν θα τον άφηναν ποτέ να φύγει.

ΚΟΥΑΪΣΟΝ/1: Υπάρχει όμως ένας ακόμα λόγος που ο Καρυπίδης ψάχνει επιθετικό τέτοιου επιπέδου και όχι τον Ανσαριφάρντ: Γιατί το σενάριο που θέλει τον Μορόν να φεύγει τον προσεχή Γενάρη, έχει αυξημένες πιθανότητες πια. Το καλοκαίρι η κατάσταση με τον Ισπανό μπερδεύτηκε, ήταν να φύγει, τελικά έμεινε γιατί στο τέλος δεν υπήρχε άλλος για την 11άδα. Τον προσεχή Γενάρη, όμως, η κατάσταση θα είναι διαφορετική αν έρθει ένας επιθετικός με τα γαλόνια του Κουάισον. Ο τελευταίος, βέβαια, δεν είναι κλασσικός φουνταριστός και μπορεί να συνυπάρξει με τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης. Κι αυτό είναι έξτρα λύση στα χέρια τού Άκη Μάντζιου...

ΚΟΥΑΪΣΟΝ/2: Το καλύτερο για τον διεθνή Σουηό άσο το κρατήσαμε για το τέλος, καθώς την περίπτωσή του γλυκοκοίταζε και ο Ολυμπιακός τις δύο τελευταίες σεζόν τού Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των Πειραιωτών. Όταν ήθελε έναν παίκτη για να παίξει κοντά στον Αραμπί, με στοιχεία τύπου Μιραλάς, ταχύτητα, έκρηξη, ατομικές ενέργειες και γρήγορη μετάβαση. Τελικά, τότε, δεν είχε έρθει στην Ελλάδα, αν και ο Ολυμπιακός μπορούσε να του δώσει καλό συμβόλαιο. Μένει να δούμε αν μπορεί να το κάνει τώρα για τον Άρη...

Ο Ρόμπιν Κουάισον
AP Photo

ΑΡΑΟΥΧΟ: Στην ομάδα του αγαπημένου του Μανόλο Χιμένεθ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος όμως βρέθηκε πολύ κοντά στον Άρη. Υπήρχε διαφορά στο οικονομικό, όμως ο Θοδωρής Καρυπίδης ήλπιζε πως στο τέλος θα τα έβρισκαν. Ήθελε να κλείσει τη μεταγραφή και για επικοινωνιακούς λόγους, όμως ο Άκης Μάντζιος δεν ήθελε ούτε να… ακούει για τον «Τσίνο», καθώς και ακριβό τον θεωρεί και ότι λόγω τραυματισμών δεν θα βοηθούσε. Άσε που θα ήθελε και να παίζει. Όταν ρωτήθηκε λοιπόν, είπε αμέσως όχι, όμως ήξερε πως αν ο πρόεδρος ήθελε, θα τον έφερνε λόγω ονόματος. Τελικά ο Αραούχο δεν ήρθε και όλα καλά για τον κόουτς!