ΦΡΑΝΤΖΙ ΠΙΕΡΟ : Ντεμπούτο με γκολ στην ΑΕΚ για τον “αντάρτη” - σκόρερ από την Αιτή. Επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για θωρηκτό – φορ, ο οποίος δύσκολα αντιμετωπίζεται μέσα στην περιοχή και είναι σούπερ κεφαλοσφαιριστής. Μην ξεχνάμε πως έχει στατιστικό καριέρας 4,5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίας στις κατά μέσο 9,5 που κάνει ανά αγώνα του. Αυτόν τον σέντερ φορ περιοχής δυο (2) φορές μέσα στο καλοκαίρι είχε “απορρίψει” ο Ματίας Αλμέιδα. Όχι ασφαλώς γιατί δεν είναι καλός φουνταριστός ή δεν είναι σκόρερ αλλά επειδή ήθελε διαφορετικού στυλ σέντερ φορ. Για την ακρίβεια ήθελε... Λιβάι Γκαρσία Νο 2! Δεν του κάθισαν ούτε ο Κορέα,ούτε ο Φοφανά,οπότε την τρίτη φορά και έχοντας φτάσει Σεπτέμβριος είπε το ναι και (ευτυχώς) ήρθε στην ΑΕΚ ο Πιερό!!

ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΡΣΙΑΛ : Η ΑΕΚ ήταν αυτή την φορά που επέστρεψε στον διεθνή Γάλλο σταρ – επιθετικό που παραμένει χωρίς ομάδα. Με τον Ραφίκ Τζιμπούρ, που είναι σύμβουλος-συνεργάτης του Αντώνη Ηλιόπουλου, να χρησιμοποιεί τις προσωπικές επαφές που έχει με τον Μαρσιάλ και το περιβάλλον του. Και όπως αποδείχθηκε αυτή την φορά, ο 28χρονος ποδοσφαιριστής με τα 10.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία (το 2018 είχε κάνει limit up στα 65.000.000!!!) είναι πιο κοντά από ποτέ για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Μάλιστα το πρώι κυκλοφόρησε και η πληροφορία πως ήδη βρίσκεται στην... Γλυφάδα, χωρίς να επιβεβαιώνεται από τους κιτρινόμαυρους!! Άλλωστε η προφορική συμφωνία ΑΕΚ-Μαρσιάλ είχε επιτευχθεί από νωρίς χθες το απόγευμα και η πληροφορία είχε φτάσει σε κάποια δημοσιογραφικά Γραφεία, μαζί με την ενημέρωση πως υπήρχε ενδεχόμενο ακόμη και να ανακοινωνόταν η απόκτησή του στην “Αγιά Σοφιά”, στην διάρκεια του αγώνα με τον Βόλο. Κάτι τελικά που δεν συνέβη αφού... έλειπαν οι υπογραφές. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες,  ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανταλλαγή 35 εγγράφων μεταξύ των δύο πλευρων!

ΡΑΦΙΚ ΤΖΙΜΠΟΥΡ: Σύμφωνα με την ελληνική μανατζερική πιάτσα ο παλαίμαχος επιθετικός και νυν ατζέντης, λειτουργώντας και ως ... εξωτερικός συνεργάτης της “νέας εποχής” στην ΑΕΚ, είχε συμμετοχή στην λίστα με 15 παίκτες που προτάθηκαν στον Ματίας Αλμέιδα (κι ... άλλους 15 οι Παπαδόπουλος/Κονέ/Κουχάρσκι)! Μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τρία ονόματα, των Νικολά Πέπε (κόπηκε από τον Πελάδο,προτιμήθηκε ο Κοιτά), Φοφανά και Μαρσιάλ. Ο τελευταίος αρχικά – μέσα στο καλοκαίρι – ζητούσε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 4.500.000 ευρώ ενώ η ΑΕΚ αρχικά του πρόσφερε 2.500.000 συν ένα δελεαστικό signing bonus ως free agent. Φτάνοντας στις 17 Σεπτεμβρίου το deal done είναι έτοιμο να κλείσει για 3ετες συμβόλαιο με + 3.000.000 τον χρόνο μαζί με τα μπόνους. Σε αυτή την περίπτωση ο Μαρσιάλ θα γίνει ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της φετινής Σούπερ Λιγκ, πίσω απο τον Βραζιλιάνο Γουίλιαν του Ολυμπιακού και πάνω από τον Βραζιλιάνο Τετέ του Παναθηναϊκού (2.700.000 οι νετ αποδοχές του).

AP/Martin Meissner

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΕ: Τα ραντάρ της στήλης τον εντόπισε την Κυριακή να κάνει βόλτες στην περιοχή της Ακρόπολης μαζί με τον Ιρανό ατζέντη Αλή. Ο τελευταίος διαχειριζεται τις μεταγραφές της Τσέλσι, λόγω της σχέσης του με τον Αμερικανο-Ιρανό ιδιοκτήτη Μεχντάντ Εγκμπαλί. Ένα κονέ που μπορεί να φανεί χρήσιμο προσεχώς στον κιτρινόμαυρο αξιωματούχο, που είχε προσπαθήσει πάντως σε πρώτο χρόνο να ντιλάρει με την Τσέλσι τον Φοφανά...