Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεταγραφή του Άντονι Μαρσιάλ, που είχε απασχολήσει και νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι (τόσο την ΑΕΚ όσο και τον Παναθηναϊκό, ως αντι-Ιωαννιδης, αν και εφόσον) αλλά στις επαφές που είχε με τους ανθρώπους της Ένωσης είχε ζητήσει 4,5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου! Χρήματα που σαφώς και δεν μπορεί να τα βρει κανείς ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα ως net ποσό!

Παρέμενε όμως στη λίστα των free agent και σαφώς το όνομά του δεν είχε φύγει ποτέ από το μυαλό τού Αντώνη Ηλιόπουλου - Στον οποίο, άλλωστε, πιστώνεται κατ' αποκλειστικότητα η συμφωνία με τον πρώην επιθετικό τής Μαν. Γιουνάιτεντ. Και το λέμε αυτό γιατί ναι μεν ο Μάριος Ηλιόπουλος εμπιστεύεται απόλυτα την κατάσταση που βρήκε στην ομάδα, με τον Παναγιώτη Κονέ και τον Ράντεκ Κουχάρσκι στο μεταγραφικό πεδίο, αλλά έχει παράλληλα και τυφλή εμπιστοσύνη στον Αντώνη Ηλιόπουλο (- οποιος έχει εξαιρετική επαφή με τον Ράφικ Τζιμπούρ) που έχει φέρει μαζί του στην ΠΑΕ...

Ap /

Γιατί έφυγε από τη Γιουνάιτεντ

Η καριέρα τού Μαρσιάλ είναι εξαιρετική, με θητεία στις ακαδημίες της Λιόν, στη Μονακό, στη Μαν. Γιουνάιτεντ και στη Σεβίλλη, ενώ ήδη σε ηλικία 28 ετών έχουν πληρωθεί για εκείνον 65 εκατ. ευρώ ως transfer fees! Συνολικά στην καριέρα του μέχρι σήμερα έχει πετύχει, στο επίπεδο που περιγράψαμε, 106 γκολ και 56 ασίστ σε 400+ παιχνίδια, και ήδη στην ΑΕΚ από το περασμένο καλοκαίρι είχαν επαφές με ανθρώπους τής Μαν. Γιουνάιτεντ για την περίπτωσή του.

Προκειμένου να μάθουν τι συμβαίνει με την καριέρα του, καθώς υπήρξε πτώση την τελευταία διετία. Παρόλα αυτά από τα στοιχεία που έφτασαν στα αυτιά τους, όταν ακόμα ο Μαρσιάλ δεν ήταν καν κοντά στην Ένωση, πείσθηκαν ότι οι λόγοι που οφείλεται αυτή η καθοδική πορεία μπορουν στην ΑΕΚ να αναστραφούν. Περισσότερα θέμα εμπιστοσύνης που δεν ένιωθε ο παίκτης στην Αγγλία, παρά κάποιο αγωνιστικό ζήτημα δηλαδή.

Πού θα χωρέσει στην ΑΕΚ;

Στην ομάδα υπάρχει ο Λιβάι Γκαρσία, ήρθε πριν από λίγο καιρό (και μπήκε δυνατά, με γκολ στο παιχνίδι με τον Βόλο!) ο Πιερό και, μοιραία, πολλοί αναρωτιούνται πού θα παίξει ο Μαρσιάλ. Πέρα από το προφανές, ότι όταν είναι διαθέσιμος ένας μεγάλος παίκτης ακόμα κι αν έχεις κλείσει το ρόστερ σου, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος (το είδαμε και στον μπασκετικό Ολυμπιακό με τον Φουρνιέ), πρέπει αρχικά να πούμε ότι είναι σχεδόν τρεις μήνες εκτός δράσης ο Μαρσιάλ. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνο για να μπει στην ομάδα, να βρει στο 100% τη φόρμα του κ.λπ.

Παρόλα αυτά κάποια στιγμή θα το κάνει, μεγάλος παίκτης είναι και αθλητής τοπ επιπέδου, δεν έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του. Και το ερώτημα παραμένει: Με έναν αγώνα την εβδομάδα που έχει η ΑΕΚ φέτος, ποιος θα πρωτοπαίξει; Αυτή τη λύση, αρχικά, θα πρέπει να την δώσει ο Ματίας Αλμέιδα (για παράδειγμα ο Μαρσιάλ θα μπορούσε να συνυπάρξει τόσο με τον Λιβάι όσο και με τον Πιερό στην 11άδα), αλλά δεν αποκλείεται η απάντηση να έρθει και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο! Με τη θεση του επιθετικού να αδειάζει λίγο...

Intime

Τα λεφτά που θα πάρει ο Μαρσιάλ

Ο Μαρσιάλ θα λάβει 3,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο μαζί με όλα τα μπόνους, αλλά τα net λεφτά είναι κάπου στα 2,5 εκατ. ευρώ. Με μια μικρή σημείωση, όμως: Όπως κάθε free agent παίκτης, ειδικά στο επίπεδο του Μαρσιάλ, έτσι και ο διεθνής Γάλλος άσος δεν θα έκλεινε συμβόλαιο χωρίς να υπάρχει πριμ υπογραφής! Το οποίο είναι αντίστοιχα υψηλό (ακούγεται ότι μπορεί να ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ) καθώς ο Μάριος Ηλιόπουλος κινείται στην υπογραφή τού πριμ υπογραφής (το έκανε και με τον Λαμέλα). 

Γιατί είναι ένας τρόπος και ο παίκτης να λάβει, συνολικά, το ποσό που θέλει (τυπικά, δηλαδή, ο Μαρσιάλ ζητούσε 4,5 εκατ. ευρώ κασέ τον χρόνο μέσα στο καλοκαίρι και, τώρα, με net λεφτά, μπόνους υπογραφής και μπόνους επίτευξης στόχων πάλι εκεί κοντά έφτασε), αλλά από την άλλη πλευρά το πριμ υπογραφής βγαίνει εκτός συμβολαίου (και άρα Εφορίας) και είναι για μια φορά και όχι για κάθε σεζόν που θα μείνει ο παίκτης στην ομάδα.