Μονοπώλησε τον σχολιασμό του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό ο αριθμός των γεμισμάτων στα οποία κατέφυγαν οι ερυθρόλευκοι προσπαθώντας να διασπάσουν την πολυπρόσωπη και συμπαγή άμυνα των φιλοξενουμένων. 

Σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία της Super League οι παίκτες του Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ έκαναν 70 γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή και επικρίθηκαν πολύ γι' αυτό. 

Ήταν επιλογή; Ήταν ανάγκη; Ήταν λίγο από τα δύο; Εκείνος που ξέρει και μπορεί να δώσει με ασφάλεια την απάντηση είναι ο κόουτς των Πειραιωτών ο οποίος, προφανώς, αναζητεί λύσεις ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο και στο μέλλον, τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό, και να βρεθεί πιο ορθολογικός τρόπος επιθετικής ανάπτυξης.

Intime


Επιστρέφοντας ωστόσο στο ματς με τον Παναιτωλικό, έχει αξία να υπογραμμιστεί ότι τα 70 γεμίσματα δεν ήταν απρόσωπα. Είχαν φάτσες παικτών, ονόματα και διευθύνσεις. Όμως υπήρχε ένα πρόσωπο, ένας παίκτης, που είχε την μεγαλύτερη ευθύνη για το πόσο ψηλά πήγε αυτός ο αριθμός γεμισμάτων. Ποιος ήταν αυτός; Όσοι είδαν το ματς, είναι σίγουροι και δεν αισθάνονται έκπληξη ότι πρώτος, με διαφορά σε γεμίσματα, ήταν ο Ρόντινεϊ. Κι αυτό, εδώ που τα λέμε, μαρτυρά και το πρόβλημα. Ο δεξιός μπακ (το... ξεχνάμε συχνά με τον τρόπο που παίζει ο Βραζιλιάνος ότι αυτή είναι η θέση του) του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που προσπάθησε, με αποτυχία βεβαίως, να... κάνει παιχνίδι.

Από τα 70 τα 17 (!) ήταν δικά του. Και να φανταστεί κανείς ότι δεν αγωνίστηκε και στα 99 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) αλλά έγινε αλλαγή στο 83'! Για να αντιληφθεί κανείς πόσα πολλά ήταν τα γεμίσματα που επιχείρησε ο Ρόντινεϊ, ο εξτρέμ που βρίσκονταν μπροστά του, δηλαδή ο Ζέλσον ο οποίος έπαιξε και στα 99 λεπτά, είχε μόλις 9 (!) γεμίσματα. Απίθανο δεν είναι; Το ποσοστό ευστοχίας του Ρόντινεϊ ήταν 5/17 και του Ζέλσον 2/9.

Intime

 Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι ο έτερος ακραίος μπακ, Ο Φρανθίσκο Ορτέγκα, είχε (σε 99 λεπτά αυτός) 3/5 γεμίσματα. Παίζοντας 16 λεπτά παραπάνω από τον Ρόντινεϊ δηλαδή έκανε 12 γεμίσματα λιγότερα! Τι άλλο να προσθέσει κανείς, οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους.